Aseară, la finalul setului 5, comentatorul TVR Sport (Mulțumim TVR Sport că putem vedea astfel de meciuri!) se aștepta la o răbufnire de bucurie din partea jucătorilor noștri, la un dans al victoriei. Desigur, băieții noștri s-au bucurat, dar au fost mai degrabă rezervați: ei știu foarte clar că au câștigat doar o luptă. Mai au două bătălii, care vor fi și mai grele.

Primul meci al Finalei Diviziei A1 la volei masculin a fost unul extraordinar! Și nu (doar) pentru că am câștigat. Ci pentru că a arătat cât de spectaculos poate fi un meci de volei și prin câte trăiri complet diferite îi poate trece pe jucători și pe suporteri.

Brașovenii noștri au început meciul perfect! Au condus de la început (0-1, 0-2, 1-4, 3-8, 5-11, 8-15, 11-19, 16-24) până la sfârșit (16-25). În setul 2, împinși de la spate de o sală plină și de un public minunat (cine spunea că publicul nu contează?), Arcada a revenit. De la 19-19 încolo, profitând și de câteva scăpări ale jucătorilor noștri, gălățenii au reușit să se desprindă și să închidă setul: 25-19.

”Ce e frumos la volei e că începi fiecare set de la zero.” Laurențiu Lică ne-a spus asta de mai multe ori. Aseară am și înțeles ce înseamnă. În setul 3, Corona Brașov a fost condusă o singură dată, cu 4-3. În rest, jucătorii noștri au controlat jocul și așa au și terminat setul, în control deplin: 17-25.

Setul 4. Mai țineți minte ce e frumos la volei? Da, că fiecare set pleacă de la zero…

Recunoaștem că n-am fi vrut să-i dăm neapărat dreptate lui Laurențiu, dar pentru frumusețea jocului a meritat: Arcada a câștigat setul cu 25-20, după ce a condus de la început până la sfârșit.

În setul 5 se putea întâmpla orice. Dar, cumva, am avut sentimentul acela bun pe care îl avem când urmează să vină Moș Crăciun. (Apropo, vă amintiți ce spunea Laurențiu în decembrie 2023, când echipa producea prima surpriză a sezonului și termina anul pe primul loc? ”Nici măcar Moș Crăciun nu ne putea face un asemenea cadou!”) N-a fost Moș Crăciun de data asta, pentru că e și el în vacanță. Au fost jucătorii, a fost stafful, au fost toți suporterii care au urmărit meciul din tribunele sălii din Galați sau (mult mai mulți) din fața ecranelor. Au fost mii de ore de antrenamente, au fost multe altele.

Toate la un loc ne-au dat sentimentul că acest set va fi al nostru. De la 2-2, așa a fost. Jucătorii noștri au preluat inițiativa, au fost mai atenți la detaliile pe care le-a repetat antrenorul lor și, mai ales, au scos pe teren arma lor imbatabilă: s-au bătut pentru fiecare minge!

12-15 în setul 5, 2-3 la final de meci. Ne bucurăm, dar știm cu toții că finala nu s-a terminat. În seara aceasta, din nou, vom fi în fața ecranelor de la ora 20.00. Le vom ține pumnii băieților și ne vom gândi că peste o săptămână, la Brașov, cu o sală plină, cu un public fierbinte, Finala s-ar putea încheia. Băieții își fac treaba lor. Mai rămâne să ne-o facem și noi.

 

foto copyright Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

@Sportul Ilustrat/ Sorin Pană @Sportul Ilustrat/ Sorin Pană @Sportul Ilustrat/ Sorin Pană @Sportul Ilustrat/ Sorin Pană