CSM Corona Braşov este un club sportiv  în cadrul căruia activează nouă secţii: handbal, hochei, schi biatlon, patinaj artistic, patinaj viteză, polo, nataţie, scrimă și fotbal.

Toate secţiile clubului activează la nivel înalt de performanţă, însă, fără doar şi poate, handbalul este secţia cu cea mai mare tradiție in Brasov. Echipa de handbal feminin Corona Brașov reprezintă unul dintre numele de referinţă ale handbalului românesc şi este succesoarea echipei Rulmentul, înfiinţată pe 13 septembrie 1960, de la care a preluat şi palmaresul.

După handbal, o altă secţie care a câştigat repede inimile braşovenilor şi s-a impus pe scena sportivă naţională şi nu numai, este cea de hochei, care este succesoarea echipei de hochei SCM Brașov, de la care a preluat, de asemenea, palmaresul. Sub titulatura Corona, echipa de hochei are două titluri naţionale la activ şi reprezentări foarte bune în competiții internaționale.

Secţia de sporturi de iarnă este cea care deţine cea mai importantă performanţă a clubului Corona, şi anume o medalie de bronz la patinaj viteză, la Jocurile Olimpice de tineret de la Lillehammer 2016. De asemenea, în cadrul aceleiași secții, atât schiorii cât și patinatorii de la patinaj artistic și patinaj viteză au o mulțime de titluri naționale precum și premii importante în competițiile internaționale.Secția se mândrește, printre altele, și cu un sportiv calificat la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2018.

Pentru că din aprilie 2013, când a fost dat în folosință noul Bazin Olimpic – după o reabilitare care a presupus practic o construcţie nouă – Brașovul are o bază modernă în care se poate face performanță, clubul Corona a înființat în anul 2014 o secție de natație precum și una de polo. De asemenea, pentru a populariza acest sport în Brașov, în anul 2014 a fost semnat un protocol de colaborare cu echipa de polo Sportul Stundențesc București, prin care echipa de seniori participă în competiții sub numele de Corona Sportul Studențesc și dispută meciurile de pe teren propriu în Bazinul Olimpic Brașov.

Secția de scrimă de la Corona Brașov a fost infiintată în anul 2015 și își propune să crească, în timp, performanțele unuia dintre cele mai medaliate sporturi din Brașov. De altfel, într-un timp destul de scurt, sportivii secției au adus clubului mai multe medalii.

Pentru că fotbalul este un sport extrem de popular în Brașov și nu numai, și pentru că cererea era foarte mare, clubul Corona a înființat în anul 2016 un centru de copii și juniori pentru această disciplină.