Handbal, Brașov. E o poveste întreagă aici, o istorie care a aprins și aprinde pasiuni, se clădește pe amintiri despre performanțe câteodată neverosimile și pe meciuri tari cu echipe uriașe.

Dacă e vreun sport la Brașov care să aibă o astfel de istorie lungă, atunci handbalul este acesta. De aceea e ușor de înțeles emoțiile cu care suporterii brașoveni așteptau finalul sezonului 2022-2023. Era sezonul care promitea revenirea ”handbalului mare” la Brașov.

Ianuarie 2023: Corona Brașov conducea fără probleme în campionat. Pe 8 ianuarie, la Slobozia, jucam Turul 1 din Cupa României, după un tur preliminar câștigat la Deva. 27-30 la final și fetele urmau să joace cu o echipă de Liga Florilor: CSM Galați. Pe 8 februarie, în fața unui public brașovean entuziast, echipa noastră a câștigat cu 30-21. Urmau sferturile de finală!

Meciul cu HC Dunărea Brăila avea să fie, probabil, cel mai greu din sezon. Însă fetele noastre s-au luptat fără frică și, chiar dacă au pierdut, cele 2 goluri diferență (26-28) le-au arătat că locul lor nu avea cum să fie în divizie.

Ceea ce am așteptat cu toții mai bine de 3 ani a venit în mai: în același timp cu Turneul de promovare al echipei feminine de volei, la Sala Sporturilor ”Dumitru Popescu Colibași” începeau meciurile decisive pentru Liga Florilor MOL.

Echipa antrenată de Alin Bondar a învins în primul meci CSU Cluj-Napoca cu 33-21. Al doilea meci a fost decisiv: CSM Corona Brașov – Activ Ploiești 29-27! Corona Brașov era în Finala Turneului și, indiferent de rezultatul din ultimul meci, în Liga Florilor MOL!

41-28 cu Știința București și da, echipa noastră încheia sezonul fără înfrângere!

Vacanța a adus câteva schimbări importante: Matea Pletikosic, Bobana Klikovac, Azenaide ”Zica” Carlos, Ștefania Lazăr și mult mai tânăra Alisia Boiciuc sunt doar câteva dintre jucătoarele ”cu greutate” care au venit la Corona.

Corona Brașov. Noua poveste în Liga Florilor MOL avea să înceapă cu emoții mari, pe terenul unei echipe de Liga Campionilor – Rapid București. Dar poate că tocmai pentru că nu aveam nimic de pierdut, Brașovul a produs prima mare surpriză a campionatului: victorie la Rapid (25-29) și echipa arăta că poate face multe.

După încă o victorie însă, emoțiile au devenit mai puternice. Corona a început să piardă meciuri, iar la finalul anului, locul 10 în clasament a dus la schimbarea antrenorilor. Alin Bondar și Răzvan Udriștioiu, părăseau echipa senioarelor, iar Mica Brădeanu, Mihaela Seifer Ciobotaru și Iulian Stamate veneau.

Un nou început la final de 2023. Un 2023 bun pentru handbalul brașovean în general (revenirea în prima ligă e cea mai importantă performanță, însă junioarele noastre 3, antrenate de Mihaela Seifer Ciobotaru au devenit Campioane Naționale în acest an, iar junioarele 2 au câștigat medalia de bronz! Junioarele 1 au participat la Turneul Final într-un an foarte dificil.)

Corona Brașov revine în Liga Florilor MOL mai 2023

foto SportsMedia

foto SportsMedia

Corona Brașov în primul meci acasă din 2024

Cu bune și cu rele, va rămâne 2023 în istoria handbalului brașovean? Cu siguranță! Pentru că revenirea în cel mai important campionat din lume ne arată că suntem parte dintr-o elită. Și, cu puțină răbdare și cu multă muncă, putem să ajungem, din nou, în vârf!