Foarte mulți specialiști în handbal consideră Liga Florilor MOL cel mai puternic campionat din lume. Sunt, desigur, și alți iubitori ai handbalului care nu cred același lucru. Fiecare cu argumentele lor, fiecare cu motive (mai bine sau puțin) întemeiate.

Ce nu neagă nimeni este spectacolul pe care acest campionat îl aduce la fiecare meci, în fiecare oraș unde se joacă. Parade ale portarilor, contra-atacuri fulger, pase în viteză și mult suflet din partea jucătoarelor și staffurilor. Iar dacă la acest amestec se adaugă un ingredient care dă culoare (și zgomot), adică galeriile, show-ul e perfect.

Liga Florilor MOL revine la Brașov. ”După o perioadă foarte îndelungată.”, spune antrenorul principal Alin Bondar. Doi ani de lupte într-o divizie în care echipa nu-și găsea locul, dar în care a trebuit să joace pentru a-și recâștiga locul pierdut din cauza unor greșeli.

Ce a fost, a fost. Privim acum spre viitor. Liga Florilor MOL reîncepe pentru noi cu un meci puternic, la București. Jucăm cu Rapid, cea de-a doua reprezentantă a României în Liga Campionilor. ”Emoțiile sunt legate de debutul campionatului. Dar în debutul campionatului, emoțiile sunt pentru orice echipă” continuă Alin Bondar.

Corona Brașov este o echipă complet nouă față de acum 3 ani. Cu multe jucătoare tinere, cu lipsa de experiență care vine împreună cu vârsta dar și cu ambiția de a face lucruri mari. Echipa poate face lucruri mari. A dovedit-o sezonul trecut în meciurile de cupă și în partidele amicale cu echipe din prima ligă. Are însă nevoie de timp, de răbdare, de încredere și susținere. Va beneficia de toate acestea? Vom vedea. Deocamdată, ne gândim la primele două etape: astăzi, la ora 18.30 jucăm la Rapid. Sâmbătă, la ora 17.00, jucăm acasă cu Știința București.

E debutul unor jucătoare tinere cu un mare potențial în ligă. Este revenirea unor jucătoare cu mare experiență într-un campionat care le-a lipsit. Și sunt primele meciuri ale unor jucătoare obișnuite să joace la nivel înalt într-o ligă pe care au văzut-o la televizor.

Sâmbătă este ocazia perfectă pentru brașoveni să sărbătorească revenirea mult așteptată. Și să strige, din nou, ”Hai, Corona Brașov!”