Trei dintre primele șase echipe din Liga Florilor MOL au venit la Brașov la Cupa Corona: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila. Echipe cu istorie în ligă care au onorat invitația Coronei.

Primul meci al cupei a fost între Bistrița și Brăila. 27-25 și Bistrița a mers mai departe, în finală!

În al doilea meci, Corona, încurajată de o parte a Urșilor Tâmpei a arătat că promovarea din Divizia A, chiar dacă a venit după un parcurs fără greșeală, nu înseamnă automat și experiență pentru cel mai tare campionat de handbal feminin din lume. E, de altfel, un lucru pe care toată lumea trebuie să îl înțeleagă: jucăm în Liga Florilor MOL, unde viteza, tehnica, valoarea jucătoarelor sunt toate la un alt nivel. Vâlcea a câștigat detașat o partidă pe care antrenorul Bent Dahl a declarat că nu credea că o va câștiga așa: Corona Brasov – SCM Râmnicu Vâlcea 27:43 (15:22).

A doua zi a competiției de pregătire a adus finalele: Corona Brașov – Dunărea Brăila (Pauză 8 – 21/ Final 24 – 45). Fetele noastre nu au mai reușit să revină după o înfrângere, așa cum o făcuseră cu o săptămână înainte la Baia Mare, unde au învins Minaur Baia Mare după ce pierduseră cu polonezele de la Lublin.

Finala mare a arătat nivelul la care vrem să ajungem. Două echipe îndrăgostite de handbal care s-au luptat până în ultima secundă. Egal la pauză, egal la final după o ultimă lovitură de la 9 metri transformată de Alicia Gogîrlă pentru Vâlcea. Și apoi trei rânduri de lovituri de la 7 metri.

Victoria a fost a handbalistelor din Vâlcea, dar parcă am fi vrut ca loviturile de la 7 metri să mai continue o vreme. De dfragul handbalului.

Mica Brădeanu a înmânat trofeul câștigătoarelor.