• Sabrerii Coronei s-au duelat cu sportivi de la alte două cluburi din județul Brașov
  • Clubul nostru a înscris 3 sportivi în competiție

Sâmbăta rece, de 17 octombrie, a fost încălzită de dorința aprinsă a tinerilor sabreri participanți la „Cupa Râșnov 2021” de a ocupa una dintre pozițiile fruntașe ale podiumului. Sportivii Coronei Brașov înscriși la această competiție s-au duelat cu sabreri de la CS Dinamo Brașov și ACS Olimpic Cetate Râșnov.

Cadeta Coronei, Adelina Butum, a reușit clasarea pe cea de-a doua poziție, după un parcurs hotărât, în care și-a arătat valoarea. Pentru intrarea în primii 8 a câștigat categoric (15-1) cu Giulia Șerban de la ACS Olimpic Cetate Râșnov, intrarea în semifinale a fost decisă la scorul de 15-7 în asaltul cu Yasmin Sezer (CS Dinamo), apoi a urcat în finală după victoria (15-6) în fața Teodorei Berger, tot de la Dinamo.

Finala a pus-o față în față cu altă dinamovistă, Anna Ovesia și, din păcate, numai două tușe (13-15) au înclinat balanța în favoarea acesteia din urmă, care a devenit, astfel, câștigătoarea probei.

În competiția băieților, Eduard Dascăl a reușit să se califice în semifinale și s-a clasat, în final, pe cea de-a treia poziție. Clasarea în primii opt i-a fost asigurată de izbânda (15-3) împotriva lui Darius Tomele (Dinamo), după care reprezentantul Coronei a „prins” semifinalele, învingându-l pe David Calbeaza (Dinamo), cu 15-12. Parcursul lui Eduard s-a încheiat în semifinale, fază în care a fost depășit (12-15) de Bogdan Cristoloveanu (Olimpic Cetate Râșnov).

Al treilea sabrer al Coronei, Matei Dediu, a încheiat competiția pe locul 7. A intrat în primii opt în urma duelului cu Albert Lionte (Olimpic Cetate Râșnov) și a ratat intrarea în semifinale (5-15) în fața lui Mihai Bujor (Olimpic Cetate Râșnov).

Sportivii Coronei sunt antrenați de Marius Gălățanu și Diana Crețu. Felicitări sportivilor și antrenorilor!

Competiția a fost organizată de CS Olimpic Cetate Râșnov și a avut loc la Școala Gimnazială nr. 1 din Râșnov.