Echipa de handbal Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei Naționale a Ucrainei. În vârstă de 25 de ani, Tamara nu este străină de handbalul românesc, sezonul trecut jucând pentru Măgura Cisnădie în Liga Florilor, echipă pentru care a marcat 15 goluri până să fie nevoită să ia o pauză din cauza unei accidentări.

Tamara Smbatian este bucuroasă că a ajuns la Corona, un club pe care îl admira şi înainte şi despre care spune că a auzit numai lucruri bune. „Am auzit multe lucruri bune despre echipă. Sunt deja de un an în România şi pe toţi oamenii pe care i-am intrebat de Corona mi-au zis că este un club foarte bun. De asemenea, am auzit lucruri bune despre antrenoarea Simona Gogîrlă, a avut o carieră foarte bună ca handbalistă şi cunoaşte foarte bine acest sport. Pentru mine acestea sunt detalii foarte importante pentru a mă simţi bine la o echipă şi de a mă putea pregăti cât mai bine. Sper să ramân aici cât mai mult şi abia aştept revenirea în prima ligă cu Corona!”.

Jucătoarea a adăugat că deşi a făcut doar câteva antrenamente, s-a simţit bine de când a ajuns la Corona. „Din punctul meu de vedere, la fiecare echipă trebuie să existe un spirit bun, iar Braşov are acest lucru important. La Corona există un nucleu tânăr de jucătoare care sunt extraordinar de ambiţioase şi tot acest mediu le va ajuta să crească în acest spirit”.

Ucraineanca a făcut pasul către performanță la echipa Galytchanka (Ucraina), alături de care a câștigat campionatul și a ajuns până în semifinalele Cupei Challenge, iar ca distincție individuală a fost numită cea mai valoroasă jucătoare din liga internă. În 2017 a avut parte de prima experiență internațională și a îmbrăcat pentru doi ani tricoul echipei poloneze Energa Koszalin, alături de care a cucerit medalia de bronz în campionat. Pe Tamara Smbatian o recomandă polivalența în joc la nivelul liniei de 9 metri, acolo unde îi place să joace în viteză, cu multe schimbări de direcție și pătrunderi surprinzătoare, adaptându-se cu ușurinșă tacticii atât pe stânga cât și pe dreapta terenului.

Tamara Smbatian a ajuns la Corona Braşov după ce muntenegreanca Nada Pejovic a ales să rămână în ţara sa din cauza unor probleme în familie. Contractul ei a fost reziliat pe cale amiabilă.