”Voi începe cu sfârșitul: ultimul meu meci la Corona Brașov nu a fost așa cum îmi doream.”

La începutul sezonului 2022-2023, puținii (pe atunci) suporteri brașoveni făceau cunoștință cu noua lor echipă de baschet masculin. Una construită în cea mai mare parte pe scheletul formației Știința București. Tot atunci, auzeam pentru prima oară de căpitanul David Neacșu. Un tânăr mai degrabă prea serios pentru vârsta lui, atât pe teren cât și în relațiile personale.

”Primul an a fost unul greu.” își amintește David. ”Ne antrenam la București, iar meciurile le jucam la Brașov. A fost obositor.” Echipa făcea drumuri lungi cu trenul la fiecare sfârșit de săptămână pentru meciurile acasă și, de la București, către orice oraș unde juca în deplasare. Până în mai, anul trecut. Turneul de promovare s-a jucat la Brașov: ”Într-un final ne-am atins obiectivul: am promovat fără să pierdem niciun meci!”

La un an de la înființare, echipa de baschet Corona Brașov intra în Liga Națională. David povestește șocul noului campionat: ”Al doilea an a fost ceva nou pentru mine și pentru colegii mei, deoarece a fost primul an în Liga Națională, iar jocul era foarte diferit de ce jucasem cu un an în urmă. Dar grupul era unit și ne-am adaptat destul de repede.” De fapt, baschetbaliștii nici nu aveau prea mult timp pentru a se adapta. Obiectivul ambițios într-o competiție puternică nu le permitea asta. Așa că puterea și încăpățânarea grupului trebuia să conteze.

Și apoi, a venit meciul de la Sibiu, din martie: ” În ultimele minute ale meciului am primit un cot în cap.” își amintește David acel moment. Jucătorul nostru a ieșit atunci de pe teren ajutat de colegi. Medicii i-au dat apoi un verdict pe care nu-l vrea niciun sportiv: ”o fractură craniană, care m-a făcut să ratez tot restul sezonului. O accidentare care mă va ține o perioadă bună departe de parchet.”

”Acești 2 ani au fost și cu bune și cu rele, am învățat multe lucruri, am întâlnit oameni cu o mare experiență în baschet, am promovat echipa în prima divizie. Apoi am intrat în primele 10 echipe ale campionatului, lucru la care nu foarte multă lume  se aștepta.”

Pentru David, toate acestea vor fi o vreme amintiri. Până când, într-o zi, va reveni pe teren și, cine știe, va scrie o poveste și mai frumoasă.

 ”Vreau să mulțumesc echipei, staff-ului și fanilor care au venit să ne susțină la fiecare meci. Sper ca în câțiva ani să se poată juca cupe europene la Brașov!” David Neacșu, primul căpitan al echipei de baschet masculine Corona Brașov.

”Vreau să-i mulțumesc lui David pentru cele două sezoane petrecute la Corona,

să-i urez însănătoșire grabnică! Ne dorim să-l revedem cât mai repede pe terenul de baschet! Mult succes, David!” Horia Păun, coordonatorul secției de baschet Corona Brașov.

Până atunci, David va rămâne pentru noi același băiat serios, același căpitan din primul sezon al unui frumos vis brașovean. David Neacșu, numărul 32.

sursa foto: Sports Media/ Dan Potor