Nimeni nu-și amintește ca vreo nou-promovată în Liga Florilor MOL să încheie campionatul între primele 8 echipe. Aceasta este în sine o performanță. Una umbrită, însă, de presiunea scenariilor din ultimele săptămâni de ligă.

Corona Brașov nu a avut cel mai bun parcurs în acest sezon. A pierdut câteva meciuri la limită, a terminat la egalitate în două partide pe care ar fi putut să le câștige. Însă Corona a fost echipa care a învins trei dintre primele cinci echipe din cel mai puternic campionat din Europa. Desigur, la rece vorbind, probabil că stafful ar fi fost mult mai liniștit dacă ar fi câștigat acele meciuri pierdute la limită sau terminate la egalitate. Dar asta a fost situația, iar echipa s-a adaptat din mers. Obiectivul trebuia îndeplinit.

N-a fost deloc ușor. Niciun suporter, oricât de înfocat, nu și-ar dori să urce în autocarul echipei după o înfrângere. Nimeni nu-și dorește să participe la discuția din vestiar, de la finalul unui astfel de meci. Și totuși, membrii echipei trebuie să o facă de fiecare dată. Fiecare trebuie să învețe ceva din înfrângeri, așa cum trebuie să învețe din victorii. Altfel, n-ar exista progres. Poate că lucrul cel mai important pe care l-au reușit fetele noastre sezonul acesta a fost că au reușit să se remonteze. Câteodată, au făcut-o după un șir de nereușite. Au avut nevoie de timp. Apoi, au învățat să-și revină imediat după o înfrângere și să pornească la luptă de la zero, fără ca rezultatul negativ să le influențeze.

2023-2024. Un sezon care stabilește un standard. De aici, echipa e obligată să meargă în sus. Va fi greu, însă oamenii care au avut de-a face vreodată cu această echipă a Brașovului știu că aici nimic nu poate fi imposibil. E doar o chestiune de muncă și de răbdare, câteodată împotriva unor bariere ce par insurmontabile.

Însă tot la Brașov am învățat că munții cei mai înalți sunt așa doar ca să facă ascensiunea mai frumoasă.

foto @Dan Potor/SportsMedia