Unii spun că o secundă nu înseamnă mare lucru… Dar cei care concurează contra secundelor îți vor spune că poate fi cel mai mare inamic sau cel mai mare prieten. Atunci când reușești să învingi o secundă, îți poate aduce cea mai râvnită medalie… Când te va învinge, vei simți gustul amar al înfrângerii.

Să te lupți cu o secundă nu este o joacă, nu se întâmplă într-o clipă, nu este doar o dată. Este o bătălie de zile, de săptămâni, de ani.

Patinatorii de viteză sunt cei care se luptă cu secundele, cu fracțiunile de secundă zi de zi. Vară sau iarnă, dacă ajungi în zona Patinoarului Olimpic, vei vedea patinatorii Coronei Brașov zi de zi alunecând pe role sau pe patine, în șiruri unduitoare, în nesfârșite ture de pistă sau de patinoar.

Pentru unii ar părea plictisitor, fără de înțeles. Dar pentru ei fiecare tură înseamnă un plus de adrenalină, un plus de muncă pentru a învinge timpul.

Aceste eforturi nu sunt nicidecum în zadar. La Corona Brașov nu numai echipele de hochei sau de volei sunt campioane naționale, ci echipele sporturilor individuale se află acolo sus, dominând clasamentele.

În sezonul care s-a încheiat, patinajul viteză a reușit să aducă nu mai puțin de 161 de medalii Brașovului! Corona Brașov este și câștigătoarea Cupei României pe echipe și a excelat în toate Campionatele Naționale!

La Campionatul Național de role Corona a câștigat 19 medalii de aur, 11 de argint și 20 de bronz, la Campionatul Național de Sprint sportivii Coronei au câștigat 6 medalii de aur, 3 de argint și 2 de bronz, Campionatul Național pe probe și poliatlon a adus Brașovului 21 de medalii de aur, 7 de argint și 14 de bronz, iar la Campionatul Național de Short Track patinatorii noștri au câștigat 10 medalii de aur, 17 de argint și 17 de bronz.

Zecile de medalii pe plan național arată că la Brașov se face performanță la cel mai înalt nivel. Dar nu spun și povestea celor patru recorduri naționale ale lui Cosmin Nedelea la seniori și nici a celor două recorduri naționale ale celui mai mic patinator al Coronei, Paul Turjan!

Iar povestea continuă! Corona Brașov nu este însă numai în topul clasamentelor naționale, ci excelează și în cele internaționale.

Anul acesta, la prima participare la cursa de Mix Gender Relay, Bianca Stănică și Nedelea Cosmin a ocupat locul 5 la Cupa Mondiala Seniori Salt Lake City! Este un rezultat uluitor pentru patinajul de viteză din România, o țară unde nu există niciun patinoar dedicat patinajului viteză!  Un rezultat care se adaugă rezultatelor de excepție la Mihaelei Hogaș și ale lui Cosmin Nedelea care se „încăpățânează” să reprezinte România an de an la marile competiții internaționale!

Și încă un motiv de mândrie pentru Brașov: Corona Brașov este singurul club din România care are patinatori care s-au calificat și participat anul acesta în Cupele Mondiale de seniori și Campionatele Europene! An de an ei se regăsesc pe listele de start și au rezultate excepționale și fac ca numele României să se audă într-un sport dominat de națiuni în care acest sport se practică pe scară largă și care au mii de sportivi profesioniști.

Sezonul care tocmai s-a încheiat la Corona Brașov a fost cel mai bun din istoria clubului. A însemnat eforturi deosebite, deplasări de săptămâni întregi, antrenamente zilnice, durere, dar și bucuria succesului cea care face, ca în final, să ne amintim doar de momentul în care spunem: „Am învins!”