26 de etape. 26 de pași pe care echipa noastră i-a făcut în acest sezon. Închidem ochii și parcă ieri…

”Corona Brașov produce cea mai mare surpriză a debutului Ligii Florilor!” titrau toate ziarele de sport pe 30 august 2023, când jucătoarele noastre reușeau ceea ce lumea handbalului numea, fără reținere, ”IMPOSIBILUL”: 29-25 cu Rapid, la Rapid acasă!

A fost începutul revenirii handbalului mare la Brașov, după aproape 4 ani de secetă. După o poveste pe care am vrut cu toții să o uităm. A fost victoria entuziasmului împotriva plafonării pe care ți-o aduce prea-binele câteodată.

Entuziasmul nu poate însă compensa lipsa de experiență. Cel puțin nu pentru mult timp: etapele care au urmat au arătat asta. Corona Brașov s-a luptat tot mai mult nu atât cu adversarele, cât cu ea însăși. După victoria în deplasare cu o formație de Champions League, ar fi putut veni victorii fără probleme cu alte echipe. N-a fost așa. Echipa noastră a început să piardă partide la 1 gol diferență, apoi a cedat inițiativa.

Din retur, cu un sprijin tot mai consistent din partea suporterilor, echipa și-a reamintit sentimentul acela de la început, de la primul meci din ligă. ”OK, am promovat în acest sezon, dar asta nu înseamnă că nu putem juca handbal.” și-au spus (cel puțin așa ne imaginăm noi) jucătoarele.

Fiecare meci a fost mai bun, fiecare meci acasă a fost cu sala plină (desigur, e o excepție). Dar sfârșitul de campionat se apropia tot mai mult și presiunea era tot mai mare, nevoia de victorii începea să sufoce jocul. Ne-am dus pe locul 11, loc de baraj. Despre retrogradarea directă nu se mai punea problema, însă locul 11 e greu de acceptat.

Cu 4 meciuri înainte de sfârșitul sezonului, problema echipei părea fără soluții. Urmau meciuri în deplasare cu potențialele echipe ”accesibile”, și două meciuri acasă cu două forțe ale ligii, Bistrița și Vâlcea.

Primul meci, primul pas: Zalău. Victorie a Brașovului într-o partidă pe care fetele noastre au controlat-o de la început până la sfârșit.

Al doilea pas: strălucitoarea echipă a Bistriței, semifinalistă a EHC European League. Meci la Brașov, însă puterea Gloriei anula acest avantaj. Doar că, deși a anulat avantajul pe care-l aveam, cel de a juca acasă, n-a anulat dorința fetelor noastre de a câștiga. 37-34 pentru Corona, după o partidă pe care am controlat-o de la un cap la celălalt.

”Imaginați-vă cu ce energie veți juca la Cisnădie dacă câștigați acest meci!” le-a spus fetelor antrenorul lor, Iulian Stamate, înainte de partida cu Bistrița.

Imaginați-vă cu ce energie pleacă acum jucătoarele Brașovului la Cisnădie! Acesta e meciul care poate pune punct definitiv visului urât pe care l-am trăit o etapă, atunci când ne aflam pe 11.

Și apoi, din nou acasă. Va fi cu sala plină? Fetele își fac treaba, restul depinde doar de noi. E ultimul pas.

foto Dan Potor/ SportsMedia