În minutul 9, am fi vrut să se termine meciul. Era 8-2 pentru Corona Brașov în fața echipei de pe locul 3 din campionat, Gloria Bistrița. Gloria, echipa care de la Brașov pleca la Graz, pentru Final Four EHF European League.

Un sentiment extraordinar pe care l-am trăit intens în acel minut de aur. Doar că… minutul de aur s-a tot repetat în meciul de ieri al echipei noastre de handbal. În minutul 15 a fost 12-5. În minutul 17 a fost 13-7. În minutul 26 a fost 18-11.

Apoi, în repriza a doua, fetele noastre au condus cu 24-16 în minutul 35, cu 27-20 în minutul 40. Și am scos în evidență doar diferențele mari, nu cele de 4 sau 3 goluri, câte au fost până la urmă la fluierul de final.

”Sunt foarte fericită! În ultimele meciuri am arătat că jucăm ca o echipă, iar victoria de azi cred că e răsplata!” a spus, vizibil emoționată, portarul Anica Gudelj imediat după meci. Într-adevăr, Corona Brașov a fost ieri o echipă înainte de orice. Lucru care le-a umplut pe fete de un sentiment de putere nemăsurată:

”Dacă jucăm așa, nu contează cine e adversarul!” a continuat Anica.

Una dintre marcatoarele de top din fiecare meci al nostru, Ștefania Lazăr, era la fel de emoționată după meci: ”Nu știu cum să explic, ne-am dorit atât de mult victoria asta… după cum puteți vedea, am reușit!”

E o reușită a unui grup. Nicio jucătoare n-ar fi spus altceva după meciul de ieri. Nimeni nu și-ar fi asumat victoria.

”Ce am avut noi în plus? Nu știu față de Bistrița, dar am avut față de celelalte meciuri ale noastre. Începând de la Buzău, am avut evoluții tot mai bune în fiecare meci.” a venit explicația antrenorului Iulian Stamate. E, cu alte cuvinte, ceea ce au simțit și fetele, acea ”răsplată” despre care vorbea Anica, răsplata venită după multe evoluții bune.

În minutul 9, am fi vrut să se termine meciul. La fel și în minutul 15, și în 17 sau 26. Dar meciurile nu se termină când vrem noi, cei de pe margine. Se termină atunci când spune regulamentul. Și, de fiecare dată, dar de fiecare dată, în tot acest timp în care noi ne dorim lucruri, protejați de imbobilitatea și confortul tribunelor, fetele sunt pe teren și luptă. Câteodată, nu reușesc.

Câteodată, strălucesc.

 

foto Dan Potor/ SportsMedia