Nicio zi de pauză pentru echipa de handbal. Jucătoarele noastre s-au antrenat și ieri și se antrenează și astăzi pentru partida de marți, de la Brașov, contra Bistriței. E un alt fel de a petrece Sărbătorile.

În urmă cu un an, proaspăta câștigătoare a grupei sale din Divizia A de handbal feminin, Corona Brașov, se pregătea pentru Turneul de promovare în cea mai importantă ligă de handbal din lume, Liga Florilor MOL. La Brașov,12-14 mai 2023 aveau să fie zilele care confirmau că locul echipei noastre nu era în divizia a 2-a.

Un an mai târziu, 7 și 18 mai 2024, tot la Brașov. Acestea sunt datele când echipa de handbal va juca ultimele două meciuri acasă din primul său sezon în prima ligă, după promovare.

Un sezon plin, un sezon greu. Față de ultimul sezon al Brașovului în Liga Florilor, a fost, cu siguranță, o perioadă proastă pentru echipa noastră. Însă, să nu uităm că între timp, am jucat câțiva ani într-o ligă a doua care a stagnat, în timp ce prima ligă a crescut, an după an, în valoare. Mulți spun despre Liga Florilor MOL că este cel mai tare campionat din Europa și, implicit, din lume. Chiar dacă n-ar fi așa, statistica ne arată că nou-promovatele n-au deloc o viață ușoară în primul lor an de campionat.

A trecut un an și echipa noastră luptă să evite barajul. Sunt echipe în Liga Florilor care supraviețuiesc așa de ani buni, ajungând de fiecare dată la baraj și ieșind de acolo pentru încă un sezon în ligă. Iar antrenorii lor dau lecții de handbal oricui e dispus să asculte…

Însă fetele noastre nu vor să fie așa. Au luptat și vor lupta și în meciurile care au rămas. Cu siguranță că și-ar fi putut face viața mai ușoară câștigând niște meciuri pe care le-au pierdut la limită sau pe care le-au terminat la egalitate. Însă greșelile pe care le-au făcut, greșelile unei echipe aflată la început, le-au arătat jucătoarelor noastre că trebuie să muncească mai mult. Și au muncit.

Venim după o victorie clară la Zalău. Un teren greu, unde chiar și fruntașele clasamentului tremură. Corona Brașov, din momentul în care a preluat conducerea, n-a mai lăsat victoria să-i scape. E dovada clară a progresului pe care l-a făcut echipa. Dovada faptului că fetele noastre au învățat să se mobilizeze atunci când e cel mai important. Iar acum, cele mai importante sunt următoarele trei meciuri!

Două dintre acestea, cel cu Bistrița și cel cu Vâlcea, sunt acasă. Ne vom susține oare echipa în aceste încercări cu tot sufletul, din tribunele sălii sporturilor?

foto Sorin Pană/ Sportul Ilustrat