”Nu-mi aduc aminte în toată cariera mea să fi văzut o așa atmosferă la un meci de volei în Brașov!” Petrică Stancu.

”Incredibil!” Laurențiu Lică

În setul 3, la 19-17 pentru Corona și 1-1 la seturi, gălățenii au forțat revenirea. Mingea părea a lor, dominau. Cu o intuiție ieșită din comun, Kantor sare ireal și salvează o minge catapultată, ca și câștigată de Arcada. Și, apoi, a fost punctul nostru.

Încăpățânare.

Despre asta a fost vorba tot sezonul. La fiecare antrenament, la fiecare ședință video, la fiecare ședință tehnică, la fiecare meci, la fiecare serviciu și la fiecare atac al adversarilor. Jucătorii noștri s-au încăpățânat și au mai încercat: o recuperare imposibilă, un blocaj pornit fără nicio șansă, un serviciu la limita greșelii. Totul a fost încăpățânare.

În seara meciului 4 al Finalei Campionatului Național, această echipă și-a primit, în sfârșit, și publicul pe care îl merita. Un public care nu s-a oprit nicio clipă din scandări, chiar dacă meciul n-a început deloc bine pentru ai noștri. Un public care nu s-a oprit nicio clipă din încurajări, chiar dacă jucătorii noștri au și greșit. Un public încăpățânat, care nu a renunțat nicio clipă să fie lângă Corona Brașov, în ciuda tuturor pariurilor.

Corona Brașov a bătut cea mai bună echipă de volei masculin din România ultimilor 5 ani. La final, când jucătorii și stafful primiseră deja tricourile de campioni, medaliile de aur și trofeul, când lumea se retrăgea deja de pe teren, cel mai încăpățânat dintre toți, Laurențiu Lică, mi-a mai spus doar atât, cu o voce gâtuită: ”INCREDIBIL!”

Într-adevăr, nici nu mai trebuia să adauge nimic. În acest ”Incredibil!” e totul. E istoria voleiului masculin rescrisă într-o sală arhiplină, într-un oraș care până acum doi ani  aproape că uitase jocul acesta minunat.

Bravo, Brașov! E incredibil!

foto copyright SportsMedia/ Dan Potor