”Primul meci din campionat l-am jucat cu sala goală. Astăzi, la finală, am avut sold-out!” Laurențiu Lică.

Ultimul set al meciului l-am văzut din colțul terenului, aproape de banca Arcadei. Am încercat să înțeleg ce s-a întâmplat. Nu știu dacă am reușit, însă când s-a terminat meciul, am trăit senzația finalului unui concert extraordinar. Ca și cum câteva dintre cele mai mari vedete din lumea asta ar fi venit la Brașov, în Sala Sporturilor, și ar fi cântat pentru un public luat complet prin surprindere de calitatea spectacolului și numele starurilor.

Probabil că așa s-a simțit Colito când se pregătea să servească și toată sala s-a ridicat în picioare. Ca un star rock. ”Brașov, Brașov, Brașov!” Strigătele au înlocuit bătăile ferme și zgomotoase din palme ale colegilor lui, cele pe care le primea de obicei. Mii de voci în același timp, mii de palme! Parcă zborul lui Augusto a fost și mai înalt ca până acum.

Probabil că tot așa, ca un rock star, s-a simțit și Ștefan când a lovit mingea cu putere de lângă fileu. Pentru că toată lumea din sală striga. Și-așa și toți ceilalți colegi ai lui.

A fost o seară magică. O seară în care inima a condus. Jucătorii au jucat din inimă și-au pus tot sufletul pe teren, iar suporterii au dovedit că epoca galeriilor plătite apune. O mână de fani, trecuți prin luptele grele din sezonul de hochei au venit la sala sporturilor să ajute. Să ajute echipa de volei, să-i ajute pe ceilalți suporteri să-și strige pasiunea, să ajute Brașovul. Și le-a ieșit perfect! Dragostea pentru sport e aceeași indiferent dacă jucătorii au căști, echipamente de 10 kilograme, crose și pucuri sau doar un fileu în mijlocul terenului.

În seara aceasta, jucătorii Brașovului au putut să creadă tot timpul în ei. Pentru că de la începutul meciului până la sfârșit, atunci când încrederea asta le dispărea, publicul minune o aducea înapoi și le-o dubla.

A fost seara Brașovului. Sportivi, staff, suporteri, cu toții au dat sărbătorit o premieră în orașul nostru. Și, indiferent de ce va fi mâine, legătura care s-a format azi între jucători și public va rămâne. Iar câteodată, asta contează cel mai mult.

Staruri rock pe teren, staruri rock în tribune.

Foto @Sportul Ilustrat