”O finală vrei să o câștigi, nu doar să o joci.” ”Avem o șansă extraordinară, o oportunitate pe care ne-am creat-o. Suntem în Finală și ne dorim foarte mult să aducem Cupa la Brașov!” Laurențiu Lică.

Meciul de astăzi, primul din finala campionatului de volei masculin are mai multe înțelesuri. Este, desigur, unul legat de o performanță extraordinară, unică în istoria voleiului masculin și, foarte probabil, greu de găsit în istoria oricărui sport de echipă din România. O nou promovată a ajuns în finală! Un exemplu care va hrăni motivația multor sportivi de acum înainte. Este dovada că ”binele CHIAR învinge”. Binele înțeles aici ca muncă multă, încăpățânare când lucrurile nu merg cum ne dorim, respectarea cu strictețe a regulilor, atenția la detalii și curajul de a te lupta cu oricine. E un amestec de multe obiceiuri bune și-am mai putea adăuga la ele multe altele.

Meciul de astăzi mai înseamnă, însă, ceva. E ca un ritual. Unul care a pornit vara trecută, când echipa noastră abia formată pleca în prima deplasare pentru un meci amical. E cercul acela pe care toți căutăm să îl închidem, la un moment dat, în viețile noastre. Iar voleibaliștii noștri se află în acel moment.

Prima deplasare a echipei masculine de volei din acest sezon a fost vara trecută la Galați. Într-un amical. Acum, tot la Galați, Corona Brașov joacă Finala: ”Toată lumea e serioasă. Toată lumea e concentrată pe ceea ce urmează.”

A trecut un sezon întreg peste echipă. Băieții nu mai sunt aceiași de la începutul campionatului, au acumulat experiență în fiecare meci. Au respectat strategia indiferent cât de greu a fost, s-au bătut chiar și atunci când totul părea inutil. E o tactică pe care antrenorul Laurențiu Lică, împreună cu jucătorii săi, o vor folosi și în seria care începe astăzi, la 8 seara: ”Noi le promitem tuturor celor care au crezut în noi că nu îi vom dezamăgi și vom lupta pentru fiecare minge, pentru fiecare set, pentru fiecare meci.” Asta au făcut tot campionatul.

Pentru Brașov, e un moment istoric. Poate că ne e greu să ne dăm seama de asta acum. Dar cei care i-au văzut pe băieți jucând știu despre ce vorbim. Într-un fel, putem spune că fiecare meci al echipei noastre a fost un moment istoric. Pentru că fiecare minge, fiecare set, fiecare meci a mai pus o cărămidă la această construcție minunată.

O construcție pe care merită să o admirăm! Și de care ne vom aminti, de fiecare dată, cu mare plăcere.

Dar până la ri, să nu uităm că echipa noastră nu a terminat ce avea de spus. Să îi încurajăm pe băieți! Luptă pentru noi toți! Peste exact o săptămână, îi vom vedea la Brașov. Atunci, orice vis poate deveni realitate.