După succesul răsunător al echipei de hochei în Finala Erste Liga (4-0 n-a mai fost niciodată!), echipa de hochei a sărbătorit titlul în stradă, cu fanii brașoveni. Însă gândul băieților era deja mai departe, la următorul pas: Finala Campionatului Național cu veșnica rivală Ciuc.

Meciul de ieri a arătat că echipa noastră e hotărâtă să lupte. Nu există nicio discuție legată de asta! Când ești condus în prima repriză și reușești să te redresezi atât de clar într-un timp atât de scurt, orice referire la motivație nu-și are rostul. Oboseala acumulată în timpul semifinalei Erste și apoi în Finală, chiar și așa, terminată în minimum de meciuri, a dispărut ca și cum un vrăjitor puternic ar fi spus cea mai ascunsă formulă magică a sa și-ar fi produs minunea. Ce fac Dave MacQueen, jucătorii săi și stafful poate semăna cu magia, și e foarte posibil să îi vedem rezultatele astăzi, în al doilea meci al Finalei Campionatului României la Brașov. Va fi la ora 20.00, când toți fanii brașoveni vor avea doar un gând: Victoria!

Dar săptămâna finalelor brașovene continuă cu cea mai mare surpriză din istoria voleiului românesc, Corona Brașov. O echipă abia înființată în urmă cu 2 ani, promovată în Divizia A1 în acest sezon și care ajunge să joace Finala după un parcurs remarcabil este un scenariu de film. Am spune că-i un scenariu de film categoria B, pentru că nu e foarte credibil. Dar munca de zi cu zi, atenția exagerată la detalii, transpirația, încăpățânarea pe care le-au practicat voleibaliștii noștri întregul sezon sunt, toate, foarte adevărate. De aceea, povestea incredibilă a echipei masculine de volei Corona Brașov va rămâne în istoria sportului. Băieții joacă duminică și apoi luni primele 2 meciuri cu Arcada Galați și nu par deloc nici intimidați de numele adversarului, nici mulțumiți cu poziția pe care o ocupă.

La Otopeni, mai avem câteva finale. Sunt înotătorii noștri, cei care ne-au obișnuit cu zeci de medalii la competițiile la care participă. Mulți dintre ei sunt încă niște copii, cel mult adolescenți, dar s-au obișnuit să se bată cu seniorii. Și când vorbim despre seniori la natație, apare numele lui David Popovici. Iar el chiar că n-are nevoie de prezentări speciale. Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori începe la Otopeni chiar azi. Pentru Brașov, va fi foarte interesant să urmărim sportivi ca Darius Coman, deja un obișnuit al podiumurilor mari, sau Dănis Volontir, care vine puternic pe urmele sale. Însă vom mai vedea câțiva sportivi care fac, de azi, pasul către competițiile seniorilor. Iarina Cojocaru, o înotătoare excelentă, va concura pentru prima oară la acest nivel. Și de la ea ar putea veni multe surprize.

E Săptămâna Finalelor brașovene. Să ne bucurăm de aceste zile și de minunile pe care le pot produce!