Culise: într-unul dintre birourile pe care Corona Brașov le folosește în Patinoarul Olimpic, cu aproape o oră înainte de începerea meciului, unul dintre cei mai importanți membri ai staffului echipei noastre se duce la raftul pe care stau Cupa României și Erste Liga. ”Trebuie să fac loc pentru a treia” spune el preocupat. Le ordonează și lasă un loc mare, gol.

Fără nicio exagerare: în seara aceasta am văzut cel mai frumos meci de hochei din acest sezon, din toate competițiile! Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc, în al doilea meci din Finala Ligii Naționale de Hochei a României.

O rivalitate veche. Una care se duce în absolut toate competițiile unde cele două echipe joacă împreună: Cupa României, Erste Liga și Liga Națională. Le-am pus în ordinea în care s-au terminat în acest sezon.

Înaintea meciului de astăzi, Corona câștigase primele două: Cupa României și Erste Liga. Pentru Ciuc, câștigarea acestui meci era vitală, mai ales după partida pierdută ieri seară acasă. Iar meciul n-a început deloc bine pentru ciucani…

În minutul 2, Piché înscrie pentru Corona. 1-0 și Campionatul României era ca și câștigat. Doar 7 minute, pentru că replica Ciucului a venit. Și-a continuat în repriza a doua: 1-2, 1-3. Ne-am revenit spre sfârșitul reprizei și băieții au făcut 2-3.

În repriza a treia a fost 2-4. Părea că vom vedea un al treilea meci al finalei. Din minutul 9 până în minutul 19 însă a fost o perioadă magică a noastră: 3-4, 4-4, 5-4 și, ca să nu existe niciun dubiu, 6-4! Tribune în delir, cei mai frumoși suporteri, cei care nu s-au oprit nicio clipă din strigat, au ridicat nivelul sonor atât de sus ca și cum abia ar fi început meciul.

Echipa de hochei Corona Brașov a câștigat Campionatul României! Este al treilea trofeu din acest sezon, un lucru care nu s-a întâmplat niciodată la Brașov! Un vis împlinit după o muncă imensă, după mult sânge care a curs la propriu, după ce miile de fani fabuloși au stat alături de echipă zi de zi, indiferent de rezultat.

E un sentiment incredibil să închei sezonul așa. Mai ales că astăzi, la Brașov, am văzut cel mai frumos meci de hochei din România!