”Mergem la Constanța să dăm tot ce avem mai bun, pentru a obține un rezultat favorabil echipei noastre.” Ionuț Bâscoveanu

Pentru o echipă care nu renunță niciodată, fiecare meci este o ocazie de a progresa. Pentru echipa noastră de baschet, meciul care urmează este cel care decide cât de departe mergem în acest sezon. Va fi sâmbăta aceasta, de la ora 18.00, la Constanța.

”Este meciul care ne poate duce în primele 8 echipe ale Ligii. E meciul grație căruia mai putem aduce la Brașov echipe precum U BT Cluj sau CSM CSU Oradea.” Spune coordonatorul secției de baschet, Horia Păun.

În meciul din tur contra constănțenilor, la Brașov, am câștigat (detașat), doar primul sfert: 30-18. Apoi, echipa din Constanța a recuperat fiecare punct: 19-21, 21-24 și 23-33, pentru un total de 93-96.

”Nu am mai reușit să ținem cont de planul pe care l-am avut înaintea meciului. Au reușit niște aruncări de 3 puncte care au contat în economia jocului.” spunea, după meciul de pe 9 martie, antrenorul principal.

Cu această lecție învățată, Ionuț Bâscoveanu se gândește acum la revanșă:

”Jucăm un meci foarte important pentru noi împotriva unei echipe atletice care practică un joc rapid, practic un profil asemănător cu cel al echipei noastre. Este un meci în care se va decide poziția în clasamentul final al sezonului regulat. Mergem la Constanța să dăm tot ce avem mai bun pentru a obține un rezultat favorabil echipei noastre. Ne dorim foarte mult această victorie pentru a merge mai departe în play-off-ul acestei competiții.”

Coordonatorul secției ne-a explicat și cum se joacă în play-off: ”Primul tur se desfășoară după sistemul ”3 din 5”, iar tururile doi și trei de clasament se dispută ”2 din 3”. Orice se poate întâmpla acolo!” spune Horia Păun.

Plecăm la drum cu câteva lecții foarte bine învățate: ”Ne bucură faptul că, în acest an, campionatul a fost extrem de echilibrat în special în top 10, meciuri care ne-au ajutat să acumulăm experiența de care aveam nevoie pentru a ne crește nivelul ca echipa.” încheie Ionuț Bâscoveanu.

Vineri, plecăm la Constanța. Băieții sunt motivați, iar cei mai experimentați dintre ei au reușit să le transmită celor mai tineri încrederea că pot face orice. Victoria la Constanța ar fi un rezultat mare, care le-ar arăta tuturor jucătorilor dovada că eforturile lor n-au fost degeaba.