”Nici măcar Moș Crăciun nu ne-ar fi putut aduce un asemenea cadou”.

E o declarație care va rămâne în istoria clubului nostru. Era sfârșit de an 2023, se apropia Crăciunul și echipa de volei masculin Corona Brașov, proaspăt promovată în Divizia A1, era pe primul loc.

Laurențiu Lică are darul de a face astfel de declarații memorabile. Iată câteva dintre acestea: ”Dacă ne-ar fi spus cineva că vom conduce campionatul atâta timp, că vom ajunge în Cupele Europene, eu, unul, n-aș fi crezut așa ceva.” ”Am pregătit totul ca la carte, ”la sânge”, dar mulți au crezut mai mult decât mine.” Și, ultima, despre rezultatul meciurilor care urmează: ”Nu mă interesează! Vă spun sincer că nu mă interesează. Obiectivul acestei echipe a fost 1-7. Faptul că suntem pe 1-4 e extraordinar!” Însă declarația lui Laurențiu era imediat după victoria cu Steaua și trebuie înțeleasă cu referire la următorul adversar. Nici vorbă de dezinteres în cazul extrem de ambițiosului tânăr antrenor al Coronei în privința rezultatelor.

Cu Rapid am mai jucat în acest sezon. Primul meci a fost pe 28 octombrie anul trecut. Corona a învins în 3 seturi disputate: 22/25, 19/25, 22/25. A fost un festival al lui Cristiano (16 puncte), Ewoud Gommans (14 puncte) și Colito (14 puncte). Cel mai bun jucător al Rapidului a avut 6 puncte…

Trei luni mai târziu, lucrurile s-au schimbat radical. Acasă la Brașov, Corona a pierdut în fața Rapidului cu 3-0. Chiar dacă Gommans a mai reușit 11 puncte, iar Colito 18. Însă jocul a fost altul și bucureștenii s-au întors în Capitală cu toate punctele. (23/25, 16/25, 24/26)

Ce va fi în următoarele 2 meciuri? Primul e sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, la București. Al doilea e miercuri, 10 aprilie, la Brașov.

”Dacă la meciul cu Steaua ne-am luptat pentru calificare în cupe europene, la meciul cu Rapid începem ”bătălia” pentru medalii.” spune coordonatorul voleiului de la Corona, Petrică Stancu. ”Rapid este o echipă care are în componență jucători foarte buni, unii dintre ei galonați, cu mari performanțe.” (Sigur, referirea la termenul militar nu e o întâmplare…)

”Dar, având în vedere faptul că, în întâlnirile directe de până acum, a câștigat echipa oaspete, precum și faptul că echipa noastră are jucători care sunt pregătiți și pot juca bine în deplasare, cred că meciul cu Rapid este deschis oricărui rezultat. Cu siguranță sportivii și stafful vor face tot ce este posibil să reprezinte cu cinste clubul Corona și orașul Brașov!” continuă Petrică Stancu.

I-am văzut pe băieții noștri de-a lungul întregului campionat și știm sigur că se vor bate. Pentru echipa noastră, faptul că a ajuns aici din postura de nou-promovată, este deja o performanță uimitoare.

Așa că nouă, cei de pe margine, nu ne rămâne decât să-i admirăm în următoarele 2 sau 3 meciuri. Și da, să sperăm că vom mai vedea echipa de volei masculin Corona Brașov în încă cel puțin 2 meciuri acasă sezonul acesta… Până la urmă, de ce n-ar fi așa?

foto: copyright SportsMedia

www.sportsmedia.ro

flickr/ sportsmedia.ro