”(…)Miercuri să fie victorie și veți fi idolii copiilor brașoveni care iubesc voleiul!” își încheie comentariul un suporter pe pagina noastră de facebook, în legătură cu meciul de volei masculin Steaua București – Corona Brașov de miercuri seara, de la 18.00.

Sigur, ne-am obișnuit să aflăm că fiecare meci e important. Deci, de ce e important meciul de mâine seară de la București? ”Ce înseamnă VICTORIE pentru Corona Brașov? Înseamnă calificare în cupele europene sezonul următor.” explică, simplu, Petrică Stancu, coordonatorul secției de volei. Recapitulăm, o echipă care a apărut de nicăieri în septembrie 2022 poate juca în Cupele Europene la final de 2024! Iar meciul acesta de miercuri de la București mai înseamnă ceva. Rezumă același suporter:

”Chiar dacă mi-ar face o plăcere deosebită să îi mai văd o dată pe băieți într-un meci cu Steaua în Sala Sporturilor (anul ăsta competițional), prefer să îi văd în semifinale, așa că… miercuri să fie victorie și veți fi idolii copiilor brașoveni care iubesc voleiul!”

”Echipa este pregătită sa dispute un joc așa de important.” spune Petrică Stancu. ”Nu e nicio presiune suplimentară. Avem de partea noastră ascendentul moral al victoriilor obținute în toate cele 3 meciuri jucate împotriva echipei Steaua în acest sezon.” Ultimul meci va rămâne cu siguranță în memoria suporterilor brașoveni. Sâmbăta trecută, după 2 seturi câștigate relativ ușor de voleibaliștii noștri, Steaua s-a trezit din corzi și a jucat complet diferit setul al treilea. Cele două echipe au mers umăr lângă umăr până la 16-16. De acolo, Steaua s-a desprins: 16-19, 17-21, 20-23, 23-24. Diferențe care i-au făcut și pe cei mai înfocați suporteri brașoveni să accepte ideea că ar putea vedea un al patrulea set.

Nu a fost și ideea lui Laurențiu Lică. ”Dacă am fi pierdut setul 3, ne-ar fi fost foarte greu.” a recunoscut antrenorul nostru imediat după meci. Așa că Laurențiu și jucătorii săi s-au agățat, câteodată la propriu, de fiecare punct. 25-25, 25-26, 26-26, 27-26 și, în fine, 28-26!

”Dorim să0i facem fericiți pe brașovenii iubitori de sport și să confirmăm speranțele și așteptările condicerii clubului.” Pentru Petrică Stancu, o performanță ca aceasta pe care o poate obține Corona în meciul al doilea, la București, sau în meciul al treilea, la Brașov, reprezintă o înfrângere a unui trecut nedrept care a decis, cândva, că voleiul masculin nu mai are ce căuta la Brașov.

Ei bine, uite că are…

foto SportsMedia foto SportsMedia foto SportsMedia