Ca în multe povești de succes, și echipa de baschet a noastră a plecat de jos. De fapt, a plecat de foarte jos: în august 2022, Corona Brașov nu avea secție de baschet. Apoi, unii spun că s-au ”aliniat planetele”: Corona s-a afiliat la Federația Română de Baschet într-un timp record, a preluat o echipă de la Știința București și a adăugat la aceasta câțiva jucători. Desigur, nu intrăm în toate detaliile, însă cert este că la începutul campionatului, Corona Brașov avea echipă de baschet masculin.

Sfârșit de mai 2023: un nou efort organizatoric al clubului a permis ca Turneul de promovare în Liga Națională să se desfășoare la Brașov. Echipa avusese un parcurs excelent în Liga 1. Brașovul urma să joace în turneu cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, Agronomia București și CS Politehnica Iași.

În prima zi, Corona Brașov – Poli Iași 120-57. Primul pas era făcut. A doua zi, Corona Brașov – Agronomia București 90-52. Din acest moment, Corona Brașov era în Liga Națională de Baschet Masculin începând cu sezonul 2023-2024!

Vara a adus o mulțime de schimbări la echipă. Urmau meciuri tari în LNBM Getica 95, pentru care toate echipele adverse își aduceau întăriri. La noi, pe lângă nucleul format de antrenorul Ionuț Bâscoveanu, cu inimoșii și spectaculoșii Armin Cane sau Ouszy Barro, au mai venit câțiva jucători: CJ Williams și Juwan Gray (însă mai sunt și jucători născuți la Brașov – Andrei Gheorghe e unul dintre ei – și un experimentat antrenor, aici în poziția de secund, Eugen Ilie) aveau să se dovedească la fel de importanți pentru suporterii brașoveni ca echipa din sezonul anterior.

“Suntem aici să luptăm pentru Brașov și pentru suporterii noștri” – Ionuț Bâscoveanu, antrenor principal

”Mă bucur că lucrul pe care ador să îl fac îi inspiră pe alții!” CJ Williams

Exercițiu de imaginație: dăm timpul pe repede înainte până la sfârșitul anului 2023 și bilanțul echipei arată așa: din 14 meciuri, 9 victorii.

Și revenim la realitate: foarte aproape de începutul noului an, pe 29 decembrie, baschetbaliștii Brașovului reușesc în deplasare ceea ce foarte puțini suporteri ar fi crezut la început de campionat: odată cu victoria categorică de la Galați (75-112), Corona intra între primele 10 echipe din România, indiferent de rezultatele din ultimele două partide de sezon regulat!

Obiectiv bifat și băieților nici măcar nu le trece prin gând să se mulțumească cu asta.

”Vom juca fiecare meci cu dorința de victorie!” spun ei. Pentru că de la primele 10 în România la primele 8 din România nu e, cel puțin pe hârtie, o distanță așa de mare. Și de acolo, cine știe?

 foto sportsmedia.ro foto sportsmedia.ro