Corona Brașov la sfârșitul anului 2023

Al doilea cadou pe care îl așteptau brașovenii în primele luni ale anului 2023 era unul dublu: la mijlocul lunii mai, două echipe feminine se băteau pentru promovarea în principalele ligi naționale: handbalul și voleiul. Ambele la Brașov, într-un tur de forță din punct de vedere organizatoric pentru clubul nostru.

Pentru volei, situația era cu atât mai aparte cu cât echipa nici măcar nu existase în urmă cu 8 luni. Povestea e deja arhi-cunoscută, însă merită repovestită: în septembrie 2022, CSM Corona Brașov s-a afiliat la Federația Română de Volei. Apoi, a construit această echipă pe o structură preluată de la Bravol Brașov. Cu un țel clar și foarte ambițios: Promovare în 2023 în Divizia A1!

“2023 a fost anul ascensiunii voleiului brașovean.” Spune azi antrenorul principal Ciprian Dârnescu. Desigur, acum știm ce s-a întâmplat: Corona Brașov a învins în prima zi a turneului de promovare de la Brașov pe CSU Hygienium Galați cu 3-0 (25-20, 25-22, 25-16), iar în ziua a doua pe CSU Medicina Tg. Mureș cu 3-1 (25-21, 21-25, 25-23, 25-15).

Pentru prima oară în istorie, o echipă brașoveană de volei feminin avea să joace în Divizia A1! Și după 25 de ani, în prima ligă din România!

Corona promova în acel weekend încins de mai alături de CSM Constanța.

Pauza competițională a adus o mulțime de schimbări în echipa brașoveană: multe transferuri importante, câteva jucătoare din România care veneau la Brașov după ce câștigaseră competiții importante, câteva jucătoare străine care veneau cu o bogată experiență profesională și un nou antrenor. Deci, o mulțime de schimbări pentru tânăra noastră echipă!

Acum, la jumătatea campionatului, începem să vedem un proiect frumos, care ne permite să visăm la rezultate mari. Corona Brașov este, deocamdată, pe locul 6 din 12 echipe în Divizia A1. Are 7 victorii:

1 victorie cu 3-0

4 victorii cu 3-1

2 victorii cu 3-2

Tragem linie – 2023 – un an bun, un an despre care știm cu siguranță un lucru foarte important: 2023 va rămâne fără discuții în istoria sportului brașovean drept anul în care am redevenit mari la volei feminin.