În aprilie 2023, iubitorii voleiului din Brașov așteptau primul ”cadou” din seria promisă de Corona Brașov: promovarea echipei de volei masculin în Divizia A1, cea mai importantă ligă din România. Un eveniment cu atât mai special cu cât echipa aceasta nici măcar nu existase în urmă cu 8 luni. În septembrie 2022, Corona se afilia la Federația Română de Volei și înființa, astfel, două echipe: una de băieți și una de fete.

8 aprilie, prima zi a Turneului de promovare de la Brașov aducea și prima victorie categorică pentru băieții noștri: 3-0 cu CSM Râmnicu Sărat. A doua zi, sâmbătă 9 aprilie însemna promovarea matematică în Divizia A1: 3-0 cu Pro Volei Oradea.

„E un obiect îndeplinit, am bifat promovarea în Divizia A cu o zi înainte de ultimul meci, cu niște rezultate excepționale. Mulțumesc pentru sprijinul pe care l-am avut din partea tuturor. La un eveniment de genul acesta trebuie să ne aducem aminte de toți cei care au contribuit la succesul echipei.”, a spus atunci antrenorul echipei brașovene, Dan Gîrleanu.

În perioada de vacanță care a urmat, echipa a trecut printr-o mulțime de schimbări: multe transferuri care aveau să se dovedească foarte inspirate, schimbarea antrenorului și aducerea unui nou antrenor care își începea cariera pe marginea terenului la Brașov. Pentru că în teren, Laurențiu Lică era un nume care nu avea nevoie de prea multe explicații.

Când începi campionatul ca echipă nou promovată, cu un antrenor care nu a mai antrenat niciodată, adversarii tăi au tendința să te privească într-un fel aparte: vrând, nevrând, ești echipa defavorizată, perdantă, victima.

11 etape mai târziu, adversarele încă nu s-au trezit din corzi. A fost cam ca la un meci de box întreg un ”greu” și un boxer de la categoria pană. Greul nu s-a prea mișcat, iar adversarul lui l-a lovit din toate pozițiile și în toate punctele importante. La fel și Corona Brașov: 10 victorii din 11 meciuri. O înfrângere cu 3-2. Trei victorii cu 3-1. Opt victorii cu 3-0. Între aceste ultime victorii categorice e și meciul de acasă cu Campioana României, ARCADA Galați.

Corona, ”victima” de la începutul Campionatului, încheie turul pe locul întâi.

Iar cel mai nou antrenor-minune al voleiului masculin românesc, Laurențiu Lică, rămâne la fel de modest în declarații ca la început: “Ne dorim să menținem un ritm bun, până la finalul sezonului! Brașovenii iubesc sportul!”

Adversarii cu care am discutat anul trecut au recunoscut că ne-au privit de sus. Că nu se așteptau la așa un parcurs din partea unei nou-promovate. Ne va îngreuna asta evoluția în 2024? Cu siguranță! Însă nici un jucător din echipa de volei masculin a Brașovului nu se sperie de luptă. Nu după un asemenea an ca 2023!

Așa că ”Nu căutați victime la Brașov!” va fi ca o mantră miraculoasă a băieților în 2024, una pe care toate echipele vor fi obligate să o ia foarte în serios.