Philippe Cornet, proaspăt ajuns la Corona Brasov, a primit deja prima recunoaștere a valorii sale și a fost ales jucătorul săptămânii în Erste Liga! El a dat două goluri și șapte pase decisive în meciurile disputate de Corona în turneul din Ungaria. Philippe le-a răspuns jurnaliștilor la câteva întrebări și a declarat că se simte bine la Brașov, se bucură că a putut să fie alături de echipă și să își cunoască mai bine coechipierii în această deplasare lungă și să se acomodeze cu Erste Liga. Nu are setate așteptări mari, ci speră să aibă un impact pozitiv asupra jocului echipei și să ajute Corona Brasov să își îndeplinească obiectivele.
Felicitări, Pihilippe! Ne bucurăm să te avem alături de noi!

Link articol: https://www.ersteliga.hu/a-het-jatekosa-philippe-cornet

Din articolul publicat pe site-ul Erste Liga: “În urmă cu doar două săptămâni, Brașovul a anunțat sosirea lui Philippe Cornet, în vârstă de 33 de ani, atacantul canadian care joacă deja în Europa de ceva timp. A semnat un contract cu Stavanger în sezonul 2015-16, după campionatul norvegian a evoluat în Finlanda și Germania (a fost și campion norvegian și finlandez), în sezonul precedent fiind sub contract cu Bayreuth Tigers. […]

„Meciul împotriva lui Újpest a mers deosebit de bine și am jucat și împotriva unuia dintre foștii mei coechipieri, Travis Ewanyk, ceea ce a fost o experiență specială, deoarece suntem buni prieteni.

Am coechipieri foarte puternici, chimia dintre noi a fost bună încă de la primul meci. Vorbim despre trei jucători diferiți, dar ne completăm foarte bine”, a spus Philippe Cornet, care a pornit cu noua sa echipă aproape imediat după sosirea sa.

„Mă simt bine la Brașov, am petrecut doar aproximativ o săptămână în oraș înainte să plecăm în turneul din Ungaria. Nu prea am avut timp să explorez și zona dar până acum totul este în regulă. A fost o călătorie lungă, patru jocuri nu este o sarcină ușoară de început, dar în același timp a fost foarte bine să fiu pe drum cu ceilalți și să ne cunoaștem puțin mai bine. Am avut și puțin timp liber în Budapesta, este un oraș grozav, ne-am plimbat puțin. Nu l-am cunoscut dinainte pe Dave, antrenorul nostru, am vorbit o singură dată la telefon înainte să ajung aici. Am avut o discuție bună cu Piche, care este și el din Canada, și el mi-a dat o mică perspectivă asupra a ceea ce mă așteaptă. Nu știam aproape nimic despre ligă, dar voi cunoaște condițiile pe parcurs. Nu prea mi-am setat așteptări, vreau pur și simplu să am un impact pozitiv asupra echipei, acesta este scopul meu”. […]

„Acesta este al nouălea sezon al meu în Europa, am jucat în diferite ligi, în diferite țări. Fiecare ligă are propriul stil și atmosferă, iar fiecare țară are propria sa cultură de hochei. Este un sentiment grozav să experimentezi acestea, să descoperi locuri noi și să cunoști stilul de joc și stilul de viață de acolo”, a spus Cornet, care a venit la Brașov împreună cu iubita sa Helmi.

„Întotdeauna e bine să ai companie, mai ales când ajungi într-un oraș nou, într-o țară nouă”.