Ne pregătim de emoțiile campionatelor de hochei din sezonul următor!

Astăzi a fost publicat programul competițional al Erste Liga și acesta aduce o serie de noutăți. Sezonul regulat va fi mai lung decât înainte și va însuma 44 de meciuri. După cele două tururi dus-întors, adică 36 de runde, echipele vor fi împărțite în două grupe în funcție de clasament, unde vor mai juca o dată cu adversarii din grupă, acasă și în deplasare (middle round).

Se adaugă astfel opt meciuri ale căror rezultate vor fi cuantificate în tabelul sezonului regulat. Cele două grupe din această fază a comptetiției sunt formate după principiul șarpelui – acesta este folosit și de IIHF pentru clasificarea pe grupe a campionatului mondial masculin – fiind considerat cel mai echilibrat. Locurile 1, 4, 5, 8 și 9 vor juca într-o grupă, în timp ce, în cealaltă grupă se vor înfrunta locurile 2, 3, 6, 7 și 10.

Calificarea în play-off este eliminatorie, ceea ce înseamnă că ultimele două clasate vor încheia campionatul la sfârșitul sezonului regulat (inclusiv middle round). O altă noutate este că sferturile de finală nu se vor mai baza pe alegeri, ci vor fi determinate în funcție de clasament: prima clasată joacă cu cea de pe locul 8, a doua cu a șaptea, a treia cu a șasea, iar a patra va juca cu echipa de pe locul 5. În continuare contează și clasamentul din sezonul regulat, echipa cel mai bine clasată jucând întotdeauna cu echipa clasată cel mai slab.

Sezonul regulat începe pe 29 septembrie și se încheie pe 3 martie, iar meciurile de play-off încep pe 8 martie. Finala va începe pe 5 aprilie.

Programul este disponibil AICI.