Corona Brașov a fost invitată de echipa scoțiană Dundee Stars să participe la un turneu de pregătire în pre-sezon, alături de Dundee Starts, Fife Flyers și Tillburg Trappers. Corona Brașov va disputa în cadrul acestui turneu două meciuri, cu Dundee Stars și Five Flyers!

În continuare redăm comunicatul oficial emis de Dundee Stars, urmând să revenim cu informații suplimentare pe parcursul săptămânilor următoare.

 

Dundee Stars și co-organizatorii Flyers sunt pregătiți pentru meciurile amicale cu prietenii lor din Europa

Trade-Mart Dundee Stars se vor înfrunta cu două cluburi europene în luna septembrie, precum și cu rivalii lor, Fife Flyers, pe parcursul a două weekend-uri, în timp ce se pregătesc pentru noul sezon al Elite League.

The Stars și Flyers se vor reuni pentru a întâmpina echipa românească CSM Corona Brașov și clubul olandez Tilburg Trappers în Tayside pe 16 și 17 septembrie.

În plus, Stars și Flyers se vor înfrunta, de asemenea, în două meciuri amicale de pre-sezon, Flyers găzduind mai întâi Stars sâmbătă, 9 septembrie, la ora 19.15, urmat apoi de un meci retur la DIA duminică, 10 septembrie, la ora 5.00. p.m

În weekendul următor, Stars întâlnesc CSM Corona Brașov sâmbătă, 16 septembrie, la 19.00, în timp ce Flyers vor juca cu Tilburg Trappers la FIA la 19.15.

Duminică, 17 septembrie, cele două echipe vor face schimb.  Stars va juca cu Tilburg la 17:00 la Dundee, iar Fife va înfrunta CSM Corona Brașov la ora 18:00.

Informațiile despre bilete și prețuri vor urma.

Discutând despre programul de pre-sezon, managerul de operațiuni și antrenorul principal al Dundee Stars, Marc LeFebvre, a spus:

”Am vrut să jucăm cu câteva echipe diferite și să experimentăm noi provocări, iar aceasta este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

”Liga noastră începe mult mai târziu decât majoritatea celorlalte din Europa, dar ligile celor două echipe pe care le-am invitat încep cam în același timp cu noi și suntem încântați să primim aici aceste echipe.

”La Tilburg am o relație grozavă cu directorul lor general și când am fost în Danemarca, ar fi trebuit să jucăm un turneu la Tilburg, dar evident, cu COVID, a fost anulat. De asemenea, am păstrat un contact foarte strâns de-a lungul anilor și cu Brașovul. Îl cunosc foarte bine pe antrenorul secund, așa că l-am contactat pentru a vedea ce ar dori și apoi am construit o nouă relație și managementul lor.

”Sunt încântat pentru că este ceva nou pentru noi și, de asemenea, pentru fani, deoarece avem două echipe bune care vin aici.

”Brașovul a fost întotdeauna una dintre cele mai bune echipe din Erste Liga, și concurează mereu pentru titluri și la fel și Tilburg, sunt o echipă olandeză care joacă în ligile germane și sunt singurii care fac asta și au o istorie lungă.

„Avem două cluburi istorice care participă și toată lumea cunoaște deja Fife, așa că suntem încântați să îi avem pe toți la Dundee pentru acel weekend”.

Vorbind despre ceea ce speră că echipa să poate acumula din cele patru jocuri, LeFebvre a continuat: „Pentru mine, nu este vorba atât despre ei, ci mai mult despre noi și să ne pregătim pentru sezon, asigurându-ne că ne corectăm greșelile și că ne punem sistemul de joc la punct.

„Așadar, este mai mult despre noi decât despre celelalte echipe și despre asta sunt amicalele de pre-sezon.

„Jocurile vor fi teste bune pentru noi și vrem să punem sistemul de joc la punct, să reușim să aducem puțină chimie în echipă și să implementăm în joc ceea ce am făcut în practică, astfel încât să putem intra în sezon dintr-un punct bun.

Antrenorul canadian vrea să facă din acest eveniment un spectacol pentru fani și speră ca acest lucru să poată deschide ușa pentru mai multe competiții europene.

El a spus: „Vrem să facem din acesta un eveniment memorabil pentru toată lumea, nu doar pentru echipe și fani, ci și pentru alte echipe în viitor care vor auzi despre acest lucru și vor dori să vină la Dundee.

„Avem o arenă grozavă la DIA, fani minunați și un club grozav, așa că vom găzdui un eveniment grozav și suntem încântați să îi avem pe acești băieți, dar nu doar pentru moment, ci și pentru viitor, pentru că vrem să atragem mai multă competiție europeană și aceasta este o modalitate excelentă de a face asta.”

 

CSM Corona Brașov

Orașul Brașov este fondat aproximativ în jurul anului 1234, iar acum are o populație de aproximativ 275.000 de oameni. Orașul în stil medieval este plin de biserici și catedrale, iar nu departe de oraș se află castelul Bran, care a fost făcut celebru de romanul Dracula al lui Bram Stoker.

Orașul are chiar și propria sa versiune a semnului de la Hollywood. Patinoarul din Brașov are o capacitate de 2.500 de locuri și este locul unde Corona Brașov a câștigat patru Cupe ale României, cinci Campionate ale României și a fost de două ori în finala Erste Liga.

Fondată în 2007, Corona Brașov a început să joace în 2010 în liga maghiaro-română, cunoscută acum ca Erste Liga, dar inițial ca MOL Liga, unde Marc LeFebvre a antrenat Dunaujvarosi în 2014/2015.

Apoi au început să joace și în campionatul național din 2011 și în 2014 au adăugat o echipă Under18 pentru a concura în campionatul național.

Conduși de antrenorul principal, Dave MacQueen, Corona Brașov a avut o serie de vedete în club, inclusiv portarul Ladislav Kudrna, fundașii Cody Carlson, Rory Rawlyk, Craig Cescon și atacantul Mikael Lidhammar dar și foști membrii Flyers, Chase Schaber, Evan Stoflet și Carlo Finucci.

Fostul jucător de la Dundee Star, Connor Sills, a jucat la Brașov sezonul trecut, dar a jucat și la ceilalți adversari, Tilburg Trappers, înainte de a face pasul către în România.

 

Tilburg Trappers

Orașul din sudul Tilburg este cunoscut drept orașul textilelor și găzduiește în jur de 225.000 de oameni, și este cunoscut și pentru carnavalul Kruikenstad.

În 1938 s-a înființat formația Trappers care a fost încoronată de 14 ori campioană a Ligii olandeze și de 15 ori Dutch Playoff Champions.

Joacă la IJssportcentrum Tilburg, cu o capacitate de 2500, și împart gheața cu Tilburg II și Tilburg U19. În 2015, Trappers s-au alăturat ligii a treia germane sau Oberliga și au câștigat trei titluri la rând între 2017 și 2020.

Ei au câștigat, de asemenea, primele trei titluri de playoff ale Germaniei3 pentru care au concurat. Tillburg este condusă în prezent de un olandez-canadian, Doug Mason, cel care antrenează și echipa națională a Olandei.

Foști atacanți ai Stars, Kevin Bruijsten, Jay Latulippe, Scott Kirton și Bobby Chaumont, care au jucat și cu Fife, au jucat cu toții pentru Tilburg, precum și alți foști Flyers, cum ar fi Brett Bulmer și Kyle Just.

 

Dundee Stars

Al patrulea oraș ca mărime din Scoția, Dundee, se află chiar la gura râului Tay și are numit City of Discovery. Este renumit pentru exporturile sale istorice de iută, gem și pentru școala de jurnalism.

Un oraș cu aproximativ 148,00 de locuitori, Dundee oferă o combinație largă de lucruri diverse, de la plaje la castele, de la străzi pline de viață la păduri dese și peisaje rurale pitorești.

Cei de la Stars numesc Dundee Ice Arena acasă. Aceasta este situată în nord-vestul orașului și are o capacitate de 2.300 de locuri.

Echipa lui Marc LeFebvre se mândrește cu un titlu în Liga Națională Britanică și două titluri în Playoff în Liga Națională Britanică, împreună cu un trofeu EIHL Gardiner Conference.

Dundee a început să joace în BNL din 2001 până în 2005, înainte de a-și petrece următorii cinci ani în liga scoțiană, iar apoi în 2010 s-au alăturat competiției lor actuale, Elite League.

Cel mai bun rezultat al Stelelor din EIHL a venit în sezonul 2013/2014, când au terminat pe locul al treilea, iar în campania 2016/2017, LeFebvre a condus clubul la prima lor apariție în semifinale în playoff în timpul primului său stagiu la conducere.

Stars și Flyers au devenit rivali în derby-ul Tayside, deoarece ambele cluburi sunt situate de fiecare parte a râului Tay și au o istorie lungă de lupte intense și dure pe gheață.