Unul dintre cei mai îndrăgiți jucători ai Brașovului, Radim Valchar, va continua să joace pentru următoarele două sezoane la Corona Brașov!

Radim Valchar este născut în 1989 la Karvina în Cehia și a jucat la echipa de tineret a HC Vitkovice. Ulterior a jucat ca junior trei sezoane în America de Nord în Liga WHL, la Portland Winter Hawks și Lethbridge Hurricane.

A revenit în Cehia la HC Orlová și HC Karvina (Liga a 3-a cehă) și apoi la HC 46 Bardejov (Liga a 2-a slovacă). Ulterior a jucat în Franța, la Gap, cu care a câștigat medalia de aur în 2015. A continuat în liga secundă finlandeză și la Bordeaux.

Din 2016, începe aventura lui Radim Valchar pe teritoriul României, unde va juca timp de trei sezoane pentru Miercurea Ciuc, devenind unul dintre cei mai buni atacanți în Erste Liga. În 2019, a câștigat Erste Liga cu formația din Ciuc. În sezonul 2019 – 2020 a jucat pentru DVTK.

În 2020 Radim semnează pentru Corona Brașov unde continuă să fie unul dintre marcatorii de top ai ligii. În sezonul 2022 – 2023 Radim a acumulat 49 de puncte din 32 de meciuri în Erste Liga!  În sezonul 2022 – 2023, în sferturile de finală, jucătorul în vârstă de 34 de ani a contribuit decisiv la eliminarea campioanei Miercurea Ciuc și a primit casca de aur pentru cel mai bun jucător.

Radim Valchar a primit cetățenia română și a evoluat în cinci meciuri pentru echipa națională.

Radim Valchar – ”Brașovul a devenit casa mea, mi-am găsit prieteni noi. Clubul Corona și acest oraș vor rămâne mereu în inima mea. Sunt bucuros să semnez din nou cu Corona Brașov pentru încă 2 ani și sper să pot rămâne aici și mai mult. De-abia aștept un nou sezon și să-i vedem pe fani aplaudându-ne din nou!”

Mult succes, Radim!