30 noiembrie – 4 decembrie au fost câteva zile de relaxare pentru majoritatea românilor. Pentru Corona Brașov a însemnat însă o perioadă dinamică, marcată de succese pe plan sportiv, cu rezultate foarte bune în competițiile naționale și internaționale. Pentru că au fost numeroase evenimente sportive în această perioadă, am decis să facem o scurtă recapitulare a reușitelor sportivilor noștri!

Hochei

Echipa de hochei seniori a jucat, în deplasare, în Erste Liga trei meciuri importante cu FEHA 19, UTE și DAB, încheiate toate cu victorii! Corona se află în acest moment pe poziția a treia, cu 21 de partide jucate.

Echipa de hochei Corona U14 a învins formația Allianz Tiriac U14 cu 9-0 în Liga THL.  Colegii lor mai mici, din echipele U12, au jucat în aceeași ligă cu formațiile din Gheorgheni.

Natație

Natația a adus rezultate spectaculoase prin evoluțiile sportivilor săi, Darius Coman și Rareș Moian Dușa la Concursul Țărilor Central Europene la înot. Prezenți la competiție cu echipa România (din delegație a făcut parte și antrenorul Coronei, Gabriel Cojocaru), sportivii au reușit următoarele performanțe: Darius Coman, aur – 100m bras, 200m bras, argint – ștafeta 4×100 mixtă mixt, ștafeta 4x100m mixt, ștafeta 4x100m craul; bronz – 200m mixt. Al doilea sportiv al Coronei prezent în concurs, Rareș Moian-Dușa, s-a clasat pe locul 5 la 200m fluture! În clasamentul general pe națiuni, Romania a ocupat locul 2 după Ungaria!

Handbal

Echipa de handbal senioare a jucat un amical cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipa de pe locul 3 în Liga Florilor MOL și neînvinsă până acum în campionat.  Un excelent meci de pregătire încheiat cu scorul de 31-24. De remarcat că, după meciul cu echipa Brașovului, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a jucat în Liga Florilor MOL cu formația din Mioveni pe care a învins-o cu 30-22.

Patinaj viteză

Mex Nedelea a participat la cel mai înalt nivel, la Cupa de patinaj viteză din Seinajoki, Finlanda, unde a obținut medalia de argint la Team Pursuit U23 cu echipa României! În proba de Mass Start sportivul Coronei s-a clasat pe locul 4, ratând la mustață podiumul!

Baschet

După un nou meci de calibru, la care și-a făcut debutul și noul sportiv al Coronei, Ousmane Barro, echipa noastră a învins Universitatea Cluj cu 88 – 55!

Volei

Formația feminină de volei a Coronei a jucat un meci amical cu CTF Mihai I București (Rapid 2) și au învins cu 3-1!

Scrimă

Sabrerele noastre U11 au participat la memorialul ” Nicolae Mihăilescu ” de la Slobozia, unde au reușit să treacă de grupe și să se califice pe tabloul final. Sportiva Elisabeta Aioanei s-a clasat în final pe poziția a 5-a!

Floretiștii Coronei au participat în acest weekend la Cupa 1 Decembrie, o competiție de tradiție desfășurată anual la Satu Mare în preajma Zilei Naționale.  Ei au reușit să obțină locul 3 la categoria U12 prin Matei Cojanu și locul 8 la categoria U14 prin Maria Leonte. În a doua zi de competiție, Maria Leonte a obținut locul 3 la categoria U12, iar Matei Cojanu locul 11 la categoria U14 (categorie superioară de vârstă).

Patinaj artistic

Sportivii de la secția de patinaj artistic a Coronei Brașov i-au încântat pe brașoveni printr-o reprezentație plină de grație la inaugurarea patinoarului din Piața Sf. Ioan.

Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor! Ați demonstrat că la Corona se face performanță la cel mai înalt nivel și că sunteți parte din comunitatea Brașovului!