Mihaela Hogaș este imaginea patinajului viteză din România. Dar și a Brașovului. Este născută, crescută și antrenată la orașul de la poalele Tâmpei și este mândră că Brașovul „este orașul care readus patinajul viteză în competițiile mondiale”.

Școala de patinaj de la Brașov are rezultate excelente pe plan internațional. La ultima cupă mondială de la Heerenveen, din Olanda, au participat trei sportivi români, toți din Brașov. Corona Brașov a fost prezentă cu doi sportivi, Mihaela Hogaș și Cosmin „Mex” Nedelea. Au obținut timpi buni și au demonstrat că merită să se afle acolo, în elita mondială!
Ambii sportivi sunt antrenați de Bogdan Stănescu, cel care se încăpățânează să aducă sportivi în primul eșalon mondial și care muncește, zi de zi, pentru a demonstra că nu suntem cu nimic mai prejos decât cei de afară:

„Din 2008 de când am început să activez ca antrenor la Corona Brașov am vrut să creez o echipă competitivă cu care să ajung să particip la cupele mondiale, campionatele mondiale și Jocurile Olimpice. Cât am fost sportiv, nu se punea accent pe creșterea seniorilor, din mai multe motive, pe care nu vreau să le comentez acum. Dar mi-am propus să creez o echipă cu care să fac performanță și la seniori, în ciuda faptului că Brașovul nu dispune de un patinoar dedicat.  În 2008 am început să antrenez copii, cu care am reușit să câștig competiții internaționale la juniori și două medalii la Jocurile Olimpice de tineret, dar nu m-am oprit aici. Obiectivul meu era unul mai mare și am continuat să mențin în club și să motivez foștii juniori, care acum atinseseră vârsta senioratului. În scurt timp, am câștigat 13 medalii în Cupele Mondiale U23 (seniori), am calificat un băiat (Cosmin „Mex” Nedelea) la Campionatul European, după o absență de cel puțin 10 ani a a unui sportiv român! Nu în ultimul rând, am reușit calificarea la Jocurile Olimpice a Mihaelei Hogaș la două probe.
Corona Brașov, în acest moment, dispune de cei mai buni seniori, care evoluează în cele mai mari și importante concursuri de seniori și se califică la cele mai puternice competiții internaționale, precum Jocurile Olimpice și Campionatele mondiale pe probe! Cu toată modestia, pot să spun că suntem cea mai puternică secție de patinaj viteză din România. Dovadă stau rezultatele: campioni la seniori, băieți și fete și câștigarea campionatelor naționale pe echipe cu copiii. Recent, copiii au câștigat medalii la primul lor concurs internațional! Obiectivul nostru rămâne același, să creștem corect copii și juniori, care la rândul lor să facă performanță la nivelul seniorilor. Cu siguranță, la următoarele Jocuri Olimpice, Brașovul va avea calificați cel puțin doi sportivi din cadrul secției noastre!”

Brașovul a devenit locul de plecare al recordurilor naționale la patinaj viteză și este locul unde se află toate medaliile U23 ale României și medaliile de la Jocurile Olimpice de Tineret.

Mihaela Hogaș este încrezătoare orașul ei natal și oamenii de aici: „Brașovul este orașul care readus patinajul viteză în competițiile mondiale! Secția de patinaj viteză de la Corona Brașov, condusă de antrenorul Bogdan Stănescu, reușește să producă numeroși campioni naționali. Brașovul a devenit locul de plecare al recordurilor naționale la patinaj viteză și este locul unde se află toate medaliile U23 ale României și medaliile de la Jocurile Olimpice de Tineret.
Sunt foarte mândră să fac parte din cea mai bună echipa de patinaj viteză din România. Faptul că noi avem rezultate importante de la copii, la juniori și seniori, cu participare la Jocurile Olimpice, ne dă multă încredere că suntem pe drumul cel bun și că abia acum au început rezultatele.”