UPDATE:

Corona Brașov s-a clasat pe poziția secundă la Cupa României de patinaj artistic! Podiumul cluburilor a fost întregit de EduSport București (primul loc) și Sport Club Miercurea Ciuc (locul 3).

Cele patru sportive ale Coronei, rămase în acest weekend în concurs, și-au încheiat și ele evoluțiile și au obținut următoarele rezultate:

Ema Achim – locul 4 la categoria Juniori, cu o diferență infimă față de locul 3!

Aida Covrig a luat medalia de aur la categoria recreational B, iar colegele ei, Meda Dragomir și Alexia Cionac, au obținut medalii de argint la categoria recreational!

Medaliile fetelor se adaugă celor 8 cucerite de sportivii Coronei, intrați în concurs mai devreme în această săptămână, ridicând astfel la 11 numărul medaliilor Coronei!

Felicitări, copii! Felicitări, Simona Pungă pentru munca depusă!

***

Elevii Simonei Pungă demonstrează că școala de patinaj artistic de la Corona produce performanță și revin cu opt medalii de la Cupa României și de la a patra competiție din turneul European Criterium, Memorialul Bellu.

Memorialul Bellu este la prima ediție și are loc zilele acestea (23-27 februarie) pe patinoarul Allianz-Țiriac Arena din București. Peste 200 de concurenți din 22 de țări (Austria, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Estonia, Elveția, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Grecia, India, Irlanda, Israel, Italia, România, Kazahstan, Slovacia, Slovenia, Serbia, Spania și Ucraina) s-au reunit la start, ridicând astfel ștacheta performanței!

Competițiile s-au desfășurat simultan la București (Cupa României a avut loc în cadrul Memorialului Bellu) și au adus Brașovului clasări excelente!

Astfel, Corona și-a trecut în palmares trei medalii de aur prin prestațiile de înaltă clasă ale lui Răzvan Cionac (locul 1 Cupa României, locul 1 Memorialul Bellu) și ale Nataliei Runcanu (locul 1 în Cupa României).

Medaliile de argint le-au revenit Nataliei Runcanu (Memorialul Bellu), Petrei Costea (Cupa României), Zarei Grapă (Cupa României) și Cristianei Mainea (Cupa României).  Bronzul Dariei Cocan în Cupa României a completat salba de medalii aduse de patinatorii noștri.

O altă veste bună este dată de clasarea sportivilor noștri Răzvan Cionac și Natalia Runcanu pe prima poziție în clasamentul European Criterium după 4 întreceri! Vă reamintim că turneul European Criterium constă din 5 competiții internaționale, la care se participă unii dintre cei mai valoroși patinatori europeni! În același clasament general, Daria Cocan ocupă poziția a 3-a!

Iată toate rezultatele obținute de sportivii noștri, cu observația că Ema Achim va concura astăzi la juniori și trei fete la recreațional.

Antonia Riciu (Cubs)

 • Locul 8 – Memorialul Bellu – cu personal best
 • Locul 4 – Cupa României

Cristiana Mainea (Cubs)

 • Locul 7 – Memorialul Bellu – cu personal best
 • Locul 2 – Cupa României

Elisa Cioacă (Cubs)

 • Locul 15 – Memorialul Bellu – cu personal best
 • Locul 5 – Cupa României

Zara Grapă (Best Novice III)

 • Locul 13 Memorialul Bellu- cu personal best
 • Locul 2 – Cupa României

Petra Costea (Novice B 2)

 • Locul 9 – Memorialul Bellu, cu personal best
 • Locul 2 – Cupa României

Natalia Runcanu (Novice B 2)

 • Locul 2 – Memorialul Bellu, cu personal best
 • Locul 1 – Cupa României

Daria Cocan (Inter Novice)

 • Locul 5 – Memorialul Bellu, cu personal best
 • Locul 3 – Cupa României

Răzvan Cionac (Basic Novice)

 • Locul 1 – Memorialul Bellu
 • Locul 1 – Cupa României

Prima ediție a competiției internaționale de patinaj artistic „Memorialul Bellu” a beneficiat de jurizare la cel mai înalt nivel, echipa de jurați fiind una internațională.

Rezultatele bune ale sportivilor au făcut-o pe antrenoarea Simona Pungă să declare:

„Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noștri! Au muncit enorm, iar rezultatele muncii lor s-au văzut cu prisosință. Vreau să mulțumesc clubului Corona pentru întreaga susținere și, în mod particular, psihologului clubului, Sonia Zidaru, care le-a dat încredere în forțele proprii patinatorilor noștri!”

Corona mai are în competiția de la București patru sportive: Ema Achim la categoria juniori și trei sportive la categoria recreațional: Aida Covrig, Meda Dragomir și Alexia Cionac. Le ținem pumnii!

Felicitări micilor patinatori! Felicitări antrenoarei, Simona Pungă! Să ne bucurați în continuare cu grația, talentul și perseverența voastră!