CSM Corona Brașov susține înalta performanță și promovează valorile sportului la toate nivelurile de pregătire.

Cu muncă asiduă și cu sacrificii nebănuite de majoritatea iubitorilor sportului, marii sportivi ne bucură cu rezultatele, cu tenacitatea și cu performanțele lor. Ei sunt definiția bucuriei sportului și sunt cei care hrănesc visurile și speranțele brașovenilor la marile competiții internaționale.

Nu există mândrie mai mare pentru un club sportiv să aibă un sportiv calificat la Jocurile Olimpice, iar anul acesta visul nostru a devenit realitate, prin participarea patinatoarei Mihaela Hogaș la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022!

Am ajuns acolo împreună, după un drum lung, pe care l-am început atunci când Mihaela a început patinajul la CSM Corona Brașov, în anul 2008. Talentul Mihaelei a fost șlefuit cu răbdare și multă muncă de Bogdan Stănescu, antrenorul care avea să o transforme în cea mai bună patinatoare de viteză a României, la ora actuală. Clubul Corona a crezut în cuplul sportiv-antrenor și astăzi ne bucurăm, împreună, de un rezultat impresionant, participarea la Jocurile Olimpice!

Ania Caill este un alt sportiv de marcă al clubului, cu rezultate de invidiat în probele de viteză ale schiului alpin. Ne mândrim că sportiva Coronei Brașov este singura schioară din România care ia startul în probele de viteză ale schiului alpin. Progresul Aniei a fost continuu și parcursul extrem de greu, într-un sport unde elita este concentrată în doar câteva țări cu tradiție. Ania a concurat în cupele europene și mondiale, cu rezultate din ce în ce mai bune, așa cum o demonstrează timpii înregistrați în ultima perioadă. A reușit, prin munca ei asiduă, să acumuleze punctele necesare unui sportiv pentru a se califica la Jocurile Olimpice și, apoi, să deschidă un loc suplimentar pentru România, în proba feminină de schi alpin la Beijing 2022. Suntem mândri de Ania și de reușitele ei incontestabile și o vom sprijini și de acum înainte în drumul ei către o clasare cât mai bună în topul mondial.

Sistemul de calificare pentru Jocurile Olimpice, atât la patinaj viteză, cât și la schi alpin este unul deosebit de dificil, prin acumularea de puncte în cele mai puternice competiții internaționale (Cupe Mondiale). Obținerea acestui punctaj reprezintă măsura valorii sportivilor, iar pentru clubul nostru, Mihaela Hogaș și Ania Caill reprezintă motive de mândrie locală și națională!

Alături de Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și de federațiile de profil suntem parte a sistemului de sprijin pe care marii sportivi ai țării trebuie să îl primească. Pentru a-și atinge scopul, acest sistem trebuie să fie dublat de un set de proceduri transparente din partea tuturor entităților implicate, precum și de un dialog constructiv, continuu.

Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov este alături de sportivii săi și îi sprijină pentru ca ei să aducă rezultate cât mai frumoase acasă, la Brașov.