Ediția 2021 a Cupei României la sabie pentru cadeți și juniori s-a desfășurat în capitală, la Sala de Scrimă „Ana Pascu”, între 16 și 19 septembrie. Cadeții Coronei, însoțiți de antrenorul Marius Gălățanu, au participat la competiție și au tras pentru o clasare cât mai bună.

Cea mai bună poziție în clasamentul feminin a obținut-o Adelina Butum, aceasta situându-se printre primele opt cele mai valoroase cadete ale țării!

În „16”-imi Adelina a trecut cu 15-7 tușe de Adriana Maria Geatara (CSA Steaua București), urmând ca în optimi să dispună cu 15-11 de Andreea Șerbănoiu, de la CS Dinamo. Sferturile de finală au pus-o pe Adelina față în față cu Catinca Dumitru (CSA Steaua), în fața căreia sportiva din Brașov a cedat cu 3-15. Brașoveanca noastră a ocupat poziția a 8-a în clasamentul final. Felicitări, Adelina!

În întrecerea fetelor au participat 51 de sportive, de la 10 cluburi.

Competiția cadeților, desfășurată două zile mai târziu, în cadrul aceleiași Cupe a României de sabie pentru juniori și cadeți, a reunit la start 41 de concurenți. Corona Brașov a fost unul dintre cele 10 cluburi participante și a aliniat la start trei sportivi.

Pe tabloul principal, Vlad Luca Mărginean l-a întâlnit în „16”-imi pe sportivul clubului Olimpic Cetate Râșnov, Bogdan Cristolovean, reprezentantul Brașovului fiind învins cu 9-15. Luca a terminat competiția pe locul 25.

Tot în șaisprezecimi, Tudor Moise a „tras” cu Sergiu Vasilescu, de la CS Riposta București, de care a trecut cu 15-13. Asaltul din optimi l-a disputat cu Luca Radu, de la CS Dinamo, unul dintre semifinaliștii Cupei, bucureșteanul biruind (15-2).

Tudor a terminat pe locul 15 la final.

Noah Ștefan Manea nu a acces la tabloul principal, el terminând competiția pe locul 28.

Sabrerii Coronei sunt pregătiți de Marius Gălățanu și de Diana Crețu.