Pregătirea continuă este esențială pentru în sportul de performanță dar, din păcate, în România, sporturile de iarnă nu dispun de aceleași condiții de pregătire pe tot parcursul anului.

Vara, aceste discipline sportive sunt văduvite de condițiile de pregătire specifice, iar pregătirea fizică generală nu poate ține locul antrenamentelor tehnice pe zăpadă sau gheață.

Pentru că la Corona se pune accent pe o pregătire cât mai bună a sportivilor, antrenorii secției de schi alpin au căutat o soluție, pentru ca sportivii lor să poată beneficia de o pregătire pe zăpadă, chiar și atunci când afară căldura este încă stăpână. Imposibil? Nicidecum! Soluția aleasă a fost un cantonament de pregătire la o sală indoor, special creată pentru schi alpin pe timpul verii.

Este vorba de Snow Arena, un complex din Druskininkai, în Lituania, special dedicat schiului alpin. Snow Arena cuprinde trei piste de schi concepute pentru schi alpin și snowboard, construite pe o suprafață de 8 hectare.

În complex sunt montate telescaune montane de ultimă generație, iar zăpada este produsă folosind tehnologia PowderStar Series, cu aer comprimat și apă rece, fără substanțe chimice. Temperatura medie pe pista de schi de pe Snow Arena fluctuează între -2oC și -4oC!

17 sportivi, însoțiți de trei antrenori (Cristiana Opriș, Emilian Focșăneanu, Bogdan Barbu), au participat la începutul lunii septembrie la acest stagiu de pregătire indoor, care a cuprins antrenamente zilnice pe Snow Arena, antrenamente de pregătire fizică, dar și momente de o bine-meritată relaxare!

Le urăm succes sportivilor noștri și așteptăm să ne bucure cu rezultate cât mai bune în sezonul competițional de iarnă!