Săptămâna trecută, pista de role din Parcul Sportiv Brașov s-a încins sub rolele patinatorilor de viteză care au concurat în Cupa României, Campionatul Național de Juniori C D E F și Cupa Corona.

Competiția care a încheiat trio-ul competițional, Cupa Corona, s-a desfășurat în datele de 13 și 14 august și a alinat la start 120 de sportivi din toate categoriile de vârstă.

Competiția adună în fiecare an la start cei mai buni patinatori ai momentului și este unul dintre evenimentele cele mai importante la nivel național în patinajul viteză.Cei 24 de sportivi în tricourile galben/albastre ale Coronei au luptat cu cei mai în formă patinatori ai momentului din țară și au reușit să aducă Clubului Corona Brașov o clasare pe locul secund în clasamentul cluburilor, la doar câteva puncte de locul 1, ocupat de CS Petrolul Ploiești. Poziția a 3-a în clasamentul cluburilor a fost ocupată de CSU Brașov.

Mihaela Hogaș și Cosmin Nedelea au câștigat detașat categoria seniorilor, chiar și în condițiile în care au revenit pe role după un cantonament de trei săptămâni pe gheață.

Juniorii pregătiți de antrenorii Bogdan Stănescu, Cristian Popa și Kristo Katalin au obținut rezultate bune și foarte bune: (categoria Juniori B) – Frâncu Citre Antonia a ocupat locul 3; (categoria Juniori F) – Munteanu Cătălina a ocupat locul 2 în clasamentul feminin, în timp ce Paul Turian s-a clasat pe poziția a 4-a la masculin; (categoria Juniori E) locul 2 a fost ocupat de Ana Bălescu, locul 3 de Anya Adafinei, iar Alexandra Spătăroiu a fost ce-a de-a șasea clasată, în timp ce David Moisei a sosit pe poziția a 4-a în clasamentul masculin; (categoria Juniori D) locul 4 al junioarelor D fost adjudecat de Cleopatra Munteanu, locul 6 de Ariana Boariu și locul 9 de Vanessa Feier, iar Monea Marius a sosit pe locul 4 în clasamentul masculin; (categoria Juniori C) Medan George a fost primul clasat în afara podiumului, pe poziția 4, iar Cristian Francu Citre a ocupat poziția 6.