După o pauză de opt luni, înotătorii Coronei au fost primii sportivi ai clubului care au participat la o competiţie, fie ea şi amicală.

„Cupa Sprint” de la Sfântu Gheorghe a reprezentat ultimul concurs înainte de Campionatele Naţionale de Nataţie, care vor începe în 30 septembrie, la Bazinul „Lia Manoliu” din Bucureşti.

Astfel, vineri, în bazinul descoperit de la Sfântu Gheorghe, antrenorii Gabriela Micle, Remus Dragomir, Cristina Ciohodaru şi nu în ultimul rând Alina Hristov, au reuşit să aibă timpi de referinţă ai sportivilor, în regim de competiţie, iar la finalul zilei toată lumea a fost mulţumită.

Alina Hristov, coordonator al secţiei de nataţie, a declarat că era important să vadă cum se comportă sportivii într-un concurs, după o pauză atât de lungă. „A fost foarte ciudat pentru noi toţi, pentru că a fost un concurs foarte greu, mai ales din punct de vedere organizatoric, deoarece sunt o mulţime de reguli care trebuie respectate, pe lângă concentrarea pe care trebuie să o ai pentru concurs. A fost bine, însă, pentru că am văzut şi noi, dar şi sportivii ce înseamnă acest lucru şi la Bucureşti ne va fi mai uşor. Una peste alta, suntem mulţumiţi pentru că toţi sportivii cu care am mers la Sfântu Gheorghe şi-au îmbunătăţit timpii iar asta ne dă speranţe în perspectiva Naţionalelor. Mai avem câteva săptămâni de antrenamente şi tot ce ne dorim este ca toţi să fie sănătoşi şi să ne putem prezenta la Bucureşti într-o formă cât mai bună”, a spus Alina Htristov.

 

Rezultatele sportivilor Coronei la Cupa Sprint sunt următoarele:

Alexandru Jeler – locul 2 la 50 bras, locul 2 la 50 spate și locul 3 la 50 m craul;

Tudor Bartis – locul 1 la 50 spate şi locul 1 la 50 m fluture;

Andrei Simionescu – locul 2 la 50 bras, locul 2 la 50 m craul şi locul 3 la 50 m fluture;

Alexandru Curticăpean – locul 3 la 50m spate;

Ema Achim – locul 3 la 50 m spate;

Mara Petre – locul 3 la 50 m spate, locul 3 la 50 m craul, locul 3 la 100 m craul şi locul 2 la 50 m fluture.