Ziua a doua a Campionatelor Naţiponale de schi alpin care s-au desfăşurat pe pârtia Sub Teleferic din Poiana Braşov a adus din nou medalii clubului Corona Braşov, de această datîă la slalom special. Astfel, sportivii antrenaţi de Emilian Focşăneanu, Cristiana Ghişoi şi Bogdan Barbu au obţinut încă un titlu de campion naţional, prin Andrei Stănescu la categoria U18 şi două titluri de vicecampion, prin Diana Renţea la categoria U 18 şi Szoke Hunor la U 18. De asemenea, Corona a mai câştigat trei medalii de bronz prin Diana Renţea la U 21 şi Andrei Stănescu şi Robert Mârţ la aceeaşi categorie.

Marţi, în prima zi a campionatelor naţionale, Diana Renţea a câştigat titlul de campioană la slalom uriaş, atât la categoria U18 cât şi la U21. În competiţia băieţilor, Szoke Hunor este şi el campion naţional la U18 şi a câştigat locul trei la categoria U21, în vreme ce Vlad Iordache a câştigat şi bronzul la U18.

Cu un total de 11 medalii, dintre care patru de aur, două de argint şi cinci de bronz, antrenorii Coronei sunt mulţumiţi şi speră ca şi la competiţiile care vor urma, schiorii braşoveni să aibă clasări bune. „După aceste campionate naţionale ne putem declara mulţumiţi de cum s-a mers. Din păcate, dacă în prima zi condiţiile au fost excelente, în ziua a doua, vremea s-a încălzit brusc iar asta a afectat puţin şi prestaţia sportivilor. Una peste alta, dacă tragem linie, ne-am îndeplinit obiectivele şi am obţinut ce ne-am propus”, a spus Emilian Focşăneanu.

Antrenorul coordonator a mai subliniat că sunt mândri de calificarea Dianei Renţea la Campionatul Mondial de juniori din Norvegia şi că au gânduri mari şi legat de concursurile FIS la cate schiorii Coronei vor participa în perioada următoare, în Serbia, Muntenegru şi Bulgaria. „Ne bucurăm că Diana Renţea a demonstrat că este într-o formă bună şi că s-a calificat la Mondialele de juniori din Norvegia. De asemenea, ne propunem să scoatem timpi buni şi să ne scădem punctajul FIS, după concursurile internaţionale din Serbia, Muntenegru şi Bulgaria, pentru a încheia sezonul cât mai bine şi din acest punct de vedere”.