Jucătoarea de hochei pe gheață a Clubului Sportiv Corona Brasov, Emilia Munteanu, de doar 14 ani, este prezentă la Jocurilor Olimpice de Tineret, care au loc la Lausanne, în Elveția, în perioada 9-22 ianuarie, după o etapă de selecție națională, în urma căreia Emilia s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 și 8 din 8 goluri marcate. Sportiva patinează de la vârsta de 3 ani , și face hochei de performanță de 8 ani, acumulând numeroase premii și rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat:

  • premiul ALL STAR TEAM în cadrul competiției Multi Sport Spring Cup 2016, la Mihalovce, Slovacia;
  • locul I în Transylvanian Hockey League U14, cu echipa Gloria Chișinău în 2017-2018;
  • locul III în Transylvanian Hockey League U14, alături de echipa Olimpia Ploiești în 2018-2019;
  • locul IV în Carpathian Junior Hochey League U13, competiție internațională la care a jucat pentru echipa Gladiators Galați în 2018-2019;
  • premiul ALL STAR TEAM în Carpathian Junior Hochey League U13, 2018-2019;
  • locul I la Cupa Transylvanian Hockey League U14, cu echipa Corona Brașov în 2019-2020;
  • locul I în Karpat-Medencei Magyar Liga U14, cu echipa Corona Brașov, 4-6.10.2019;
  • locul II în Szekelyfoldi Noi Jegkorongtorna, cu echipa de fete Miercurea-Ciuc, 19-20.10.2019.

În sezonul 2018-2019, Emilia a jucat în turneul final din cadrul Campionatului Austriei la U14, pentru echipa LLZ Karnten, care a avut loc la Radenthein, iar în sezonul 2019-2020, în Carpathian Junior Hochey League U16, pentru echipa Corona Brașov.

Emilia a făcut trei ani de vioară și trei ani de arte plastice la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, iar astăzi se dedică hocheiului, jucând pe poziția de fundaș la echipa Corona Brașov (U16 și U14), un sport în care este nevoie de viteză, rezistență, forță, îndemânare și capacitatea de a găsi soluții eficiente într-un timp cât mai scurt și un spațiu cât mai restrâns.

Ajunsă la cea de-a treia ediție de iarnă, competiția olimpică internațională la care va participa Emilia Munteanu, este rezervată sportivilor cu vârste între 15 și 18 ani și va combina performanțele sportive cu evenimentele culturale și educative într-o atmosferă de adevarată sărbătoare. La JOT Lausanne 2020 se va concura la 8 sporturi și 16 discipline sportive – schi alpin, biatlon, bob, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, curling, schi artistic, hochei pe gheată, sanie, skeleton, schi alpinism, short track, combinata nordică, snowboard si patinaj viteză.

Lausanne este un oraș elvețian de la granița cu Franța, situat pe malul lacului Geneva, cu o populație de peste 120 de mii de locuitori și nu mai puțin de 13 muzee, supranumit și capitală olimpică, deoarece în 1914 aici s-a constituit Comitetul Olimpic Internațional, astfel încât sportul rămâne una din prioritățile orașului.

În luna septembrie 2019, tradiționala Flacără Olimpică a fost aprinsă la Atena, pe stadionul Panathenaic. În cadrul ceremoniei, peste 1400 de copii din școlile locale și reprezentanți ai Comitetului Olimpic au urmărit cum Flacăra este aprinsă de la razele soarelui, urmând vechiul ritual din timpul Jocurilor Olimpice antice. Odată aprinsă, Flacăra a plecat în Elveția, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul International de la Geneva de unde s-a îndreptat spre Lausanne, iar din Capitala Olimpică aceasta a fost transmisă într-o ștafetă în toată țara, pentru o călatorie de 110 zile.

Îi dorim mult succes tinerei noastre reprezentante, pentru a se întoarce acasă cu laurii acestei competiții ce încununează cariera oricărui sportiv.