România va participa cu 35 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret,competiție programată în perioada 9-22 ianuarie 2020. Cei 35 de sportivi urmează să concureze la următoarele probe: biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

La prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret desfășurată la Innsbruck în anul 2012, cele mai bune rezultate au fost obţinute la skeleton, de Cosmin Marius Chioibaşu – locul 4, la individual, şi la bob de tandemul Ana Andreea Constantin/Andreea Grecu – locul 6, la bob două persoane.

La a doua ediție de iarnă a jocurilor Olimpice de Tineret desfășurată la Lillehammer în anul 2016, reprezentanţii României au cucerit primele medalii din istoria competiţiei. Mai mult, Eduard Căşăneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, cel dintâi aur olimpic al României la acest sport, iar Mihaela Hogaş a obţinut medalia de bronz în întrecerea de patinaj viteză la sprint echipe internaţionale mixte, alături de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske şi norvegianul Allan Dahl Johansson.

Componenţa Echipei României pentru JOT de iarnă 2020 la patinaj viteză, competiții ce se vor desfășura în orașul Saint Moritz are în componență 2 sportive: Ramona Elena Ionel de la CSM Corona Brașov și Ilka Fuzesy de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj și antrenorii acestora Bogdan Stănescu și Marius Băcilă.

Va fi o competiție puternică la care vor participa peste 1800 de sportivi, sper într-un rezultat bun al Ramonei, am mare încredere în capacitatea ei de concentrare și mai ales cred în ambiția de care a dat dovadă la competițiile de până acum.”, a declarat antrenorul acesteia Bogdan Stănescu.