Rezultate excelente pentru patinajul viteză de la Corona Brașov, obţinute în acest week-end la Cupa Mondială de juniori şi neoseniori. Patinatoarea Mihaela Hogaş a reuşit din nou să urce de două ori pe podium într-o competiţie internaţională de mare anvergură. Sportiva Braşovului, antrenată de Bogdan Stănescu a câştigat două medalii, de argint şi bronz la juniori si neoseniori de la Bjugn din Norvegia, competiţie la care au participat aproximativ 230 concurenţi din 30 ţări, acesta fiind cel mai mare număr de sportivi participanţi într-o astfel de competiţie.

Antrenorul Coronei, Bogdan Stănescu a spus că Mihaela Hogaş a făcut două curse de excepţie dar că atât el cât şi sportiva îşi doresc foarte tare şi o medalie de aur, singura care le lipseşte din palmares. „Mihaela a avut două curse de excepţie, suntem bucuroşi pentru aceste medalii, dar cu toate acestea ne dorim medalia de aur, singura care ne lipseşte. Chiar dacă avem puţin timp până la următoarea cupă, încercam să remediem micile greşeli din cursele anterioare şi să ţintim către aur. Ramona Ionel, mezina echipei, poate din cauza presiunii şi a emoţiilor nu a avut cea mai buna prestaţie, dar cu siguranţă în urmarorul concurs, rezultatele acesteia se vor ridica la adevărata ei valoare”, a spus antrenorul.

În prima zi de competiţie, în concursul dedicat neoseniorilor, Mihaela Hogaş a obţinut locul 3 în proba de 1000 m, în vreme ce a doua zi s-a clasat pe poziţia a doua în proba de 500 m. La categoria juniori, Ramona Ionel a alergat în a doua zi în proba de 500m – loc 41 ş în proba de 1500 m – loc 37. Ramona Ionel este  junioară mică şi încearcă să se califice la Jocurile Olimpice de tineret 2020 de la Laussane.

Patinatorii Coronei vor alerga în 23 şi 24 noiembrie în două etape de cupă mondială din Enschende în Olanda, competiţie la care vor participa şi  Cosmin Nedelea  (neoseniori) şi Roxana Manolache (juniori).