Handbalistele Coronei au mai făcut un pas important pentru gupele Cupei EHF, după ce au câştigat cu 27-25 manşa tur jucată sâmbătă, în deplasare, cu Gloria Bistriţa. Partida a fost disputată şi echilibrată pe tot parcursul, la pauză scorul fiind 15-13 în favoarea Gloriei. În repriza secundă însă, Corona a recuperat repede handicapul şi a reuşit să îşi treacă în cont victoria. Pentru Corona au marcat: Tîrcă 6, Pavicevic 5, Ciuciulete 4, Bazaliu 3, Buceschi 3, Gomes 2, Laslo 2, Bucur 2. Manşa retur dintre cele două formaţii se va juca duminică, 17 noiembrie 2019, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” de la ora 17.00.

Antrenorul Ion Crăciun a declarat că se aştepta la un joc dificil la Bistriţa dar nu se aştepta ca adversarele să îl surprindă cu apărarea. „Mă aşteptam la un joc greu pentru că Bistriţa are o echipă periculoasă, care în ultima vreme a revenit la o formă foarte bună. Totuşi, recunosc faptul că nu mă aşteptam să mă surprindă cu om la om central, lucru pe care l-au făcut foarte bine. Le mulţumesc fetelor că nu au cedat lupta, și au crezut că pot întoarce jocul. Nu nu a fost uşor dar felul în care am reintrat în repriza a doua a fost bine pentru noi. Mă bucură rezultatul, dar nu trebuie să uităm nici o clipă că mai e o manşă de jucat şi avem şanse egale”, a spus tehnicianul Coronei.

Căpitanul echipei Corona, Georgiana Ciuciulete a subliniat la rândul ei lupta grea din teren. „Felicit echipa din Bistriţa pentru jocul de astăzi. Cred că a fost un meci plăcut ochiului, la un nivel ridicat. Ne-am bucurat pentru victorie dar ne aşteptăm să fie foarte greu şi returul. Azi ne bucurăm, dar de mâine o luăm de la capăt. Sper să ieşim sănătoase după seria asta de jocuri din trei în trei zile pentru că este epuizant chiar și pentru noi. Mai avem cu Slobozia miercuri şi apoi returul şi trebuie să ne mobilizăm cum putem mai bine”..

Corona va juca miercuri, de la ora 18.00, în campionat cu AHCM Slobozia, urmând ca duminică, de la ora 17.00 să dispute returul cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.