Handbalistele Coronei s-au calificat în turul următor al Cupei EHF. Chiar dacă au pierdut la limită, scor 33-32 (14-18) manşa retur pe care au jucat-o la San Sebastian în spania, cu Super Amara Bera Bera, handbalistele antrenate de Ion Crăciun, Marius Novanc şi Gică Anton merg mai departe în competiţia europeană datorită victoriei obţinute pe teren propriu în urmă cu o săptămână, când au câştigat la Braşov cu scorul de 35-30.

Jucătoarele Braşovului au început extrem de determinate jocul din Spania şi au reuşit să se instaleze repede la cârma partidei. Cu o apărare bună şi în poartă cu Viktoryia Tymoshenkova în formă foarte bună, jucătoarele au putut să se concentreze pe atac, acolo unde în ciuda faptului că la un moment dat Cristina Laslo şi Sorina Tîrcă au fost luate om la om, au reuşit să deschidă jocul iar la rampă a ieşit echipa, handbalistele marcând de pe toate posturile. Pentru Corona au marcat: Tîrca 9, Bazaliu 5, Neagu 5, Gomes 3, Laslo 3, Buceschi 3, Ciuciulete 2, Pavicevic 2.

La finalul partidei, antrenorul principal al Coronei, Ion Crăciun a declarat că este o calificare care îl bucură foarte tare, în condiţiile în care, în opinia lui, Corona a avut parte de cel mai puternic adversar din acest tur al Cupei EHF. „Este o calificare care ne bucură foarte tare, mai ales că vine după două meciuri în compania unei echipe extrem de incomode şi puternice. În opinia mea, Bera Bera are echipa cea mai puternică din acest tur al Cupei EHF iar noi am avut ghinionul să picăm tocmai cu ea. Deşi au fost două jocuri care ne-au cam epuizat, ne bucurăm foarte tare că s-a terminat cu calificare în turul următor. Aşteptăm tragerea la sorţi şi apoi vom vedea cu cine jucăm”.

Tehnicianul a recunoscut că şi-a dorit foarte tare victoria şi în manşa retur, dar este conştient că greşelile făcute pe final nu aveau cum să nu influenţeze rezultatul. „Mi-am dorit foarte tare să câştigăm şi în Spania, şi cu siguranţă şi fetele şi-au dorit la fel.  Din păcate, deşi am avut victoria în mînă, am făcut şi câteva greşeli care ne-au cam costat. Apărarea lor a fost una extrem de incomodă şi agresivă, schimbau des formula şi alternau des cu apărare om la om, iar asta ne-a obligat să schimbăm din mers atacul. Nu e deloc uşor să ai în faţă o astfel de defensivă pentru că te cam epuizează, iar fetele resimt efortul depus. Normal că acum este multă bucurie, dar trebuie să avem grijă să le recuperăm şi să facem totul pentru a nu apărea accvidentări în perioada care urmează”, a mai spus Ion Crăciun.

Delegaţia Coronei va dormi în această noapte în Spania, urmând ca mâine să pornească spre ţară.