Corona Braşov ia startul în noul sezon competiţional cu un joc în compania nou promovatei Rapid Bucureşti, partidă care se va disputa sâmbătă, la ora 12.30, în Sala Giuleşti.

Chiar dacă are o echipă extrem de tânără la startul noului campionat, antrenorul Ion Crăciun este optimist şi are încredere că jucătoarele vor face faţă cu brio în acest sezon. „Avem o echipă foarte tânără în care eu am mare încredere. Cred că de data aceasta noi avem un lot mai tânăr decât al Zalăului, echipă cunoscută că se bazează pe tinere. Cu toate acestea, obiectivul nostru rămâne acelaşi, de a ne califica în cupele europene. Înaintea acestui start de sezon, vreau să evidenţiez un lucru foarte bun, şi anume, că anul acesta, chiar şi cu un obiectiv pentru care ne luptăm cu multe echipe puternice, o să promovăm cât mai multe jucătoare tinere şi foarte tinere la echipa de senioare. Am încredere că vom reuşi să le integrăm şi că se vor descurca. Spre exemplu, pentru meciul cu Rapid avem patru  jucătoare foarte tinere în lot. Sperăm să facem un joc bun şi să ne întoarcem cu puncte. Rapidul este o echipă masivă, puternică. Şi ei, ca şi noi, au un obeictiov dar noi trebuie să trecem peste etapa asta cu bine şi să începem sezonul cu dreptul”.
Pentru meciul cu Rapid, în lotul Coronei sunt patru jucătoare foarte tinere, care provin din centrul de junioare, şi anume , şi anume Alicia Gogîrlă, Valentina Soreanu, Georgiana Olaru şi Oana Căprar.

Antrenorul secund al Coronei, Marius Novanc, cel care se află la startul primului sezon în calitate de antrenor, a spus că are o stare pozitivă şi aşteaptă cu nerăbdare meciurile oficiale. „Pentru mine este o experienţă nouă, de care mă bucur în fiecare zi, la Corona. Abia aştept startul campionatului, îmi e dor de emoţia meciurilor oficiale şi sper să începem cu dreptul. M-am obişnuit cu ce fac acum, îmi place, mă bucur să fiu parte din echipa Coronei şi îmi doresc foarte tare să reuşim lucruri frumoase împreună. Şi eu mare încredere în fete. Chiar dacă avem un lot tânăr, nu trebuie să omitem că este format din jucătoare talentate şi de perspectivă, care în viitor vor avea un cuvând de spus în handbal. Avem o echipă frumoasă şi sper să arătăm asta cât mai repede şi în jocurile oficiale”, a spus Marius Novanc.

Pentru Corona, în meciul de la Bucureşti cu Rapid nu vor putea juca Ivona Pavicevic, Natasha Nolevska şi nici Elaine Gomes, care nu au încă permisul de muncă în România, astfel că nu pot fi trecute pe foaia de joc. Etapa viitoare, Corona va juca pe teren propriu cu Dunărea Brăila.