Antrenorul echipei de handbal Corona Braşov, Ion Crăciun, este încrezător în potenţialul echipei pe care o antrenează, el declarând după ultimul joc amical din turneul din week-end, în care a învins campioana SCM Râmnicu Vâlcea pe teren propriu, că fetele au demonstrat că dacă se mobilizează, pot face faţă la un nivel de joc ridicat. „A fost un turneu care ne-a arătat foarte clar ce nu funcţionează cum ne dorim şi trebuie rezolvat în perioada următoare, dar pe de altă parte, au fost momente foarte bune care ar trebui să ne dea încredere în viitor. Cu siguranţă, echipa va arăta şi mai bine după ce se omogenizează ca grup şi  convingerea că în clipa în care vom fi în efectiv complet, ne vom prezenta şi mai bine. Doar de noi depinde cât de mult ne dorim şi cât de mult suflet punem pentru a forma această familie. În meciul cu Vâlcea fetele au arătat că se pot mobiliza foarte bine, că pot rezista la un ritm foarte alert de joc şi că pot chiar ele să impună acest rirm. Deşi nu am avut toată echipa în teren, şi nu am putut face multe schimbări, dorinţa fetelor a fost mare şi nu au cedat până nu au ieşit învingătoare de pe teren”, a spus Ion Crăciun, care nu le-a avut la turneul de la Vâlcea pe Eliza Buceschi, nerecuperară total şi Ivona Pavicevic şi Elaine Gomes, care sunt în proces de obţinere a vizei.

Tehnicianul Coronei a subliniat importanţa încrederii pe care trebuie să o capete echipa în această perioadă. „Este foarte important să începem să prindem curaj, să avem şi rezultate bune şi să ne iasă multe lucruri în teren aşa cum ni le dorim. Asta va da elan echipei şi o va face să aibă altă exprimare în joc. Aceste fete au potenţial şi am încredetrea că vor înţelege că trebuie sâ funcţioneze ca o echipă pentru ca împreună să avem rezultatele pe care le dorim”.

Ion Crăciun a mai adăugat că turneul de la Vâlcea a arătat foarte clar şi ceea ce trebuie eliminat repede din jocul Coronei. „Dacă în meciul câştigat cu Râmnicu Vâlcea mi-a plăcut ce am văzut, nu acelaşi lucru pot spune şi despre primele două jocuri, cu Craiova şi Zalău, în care au fost prea multe momente în care am renunţat la luptă. Asta trebuie eliminat rapid din jocul nostru, pentru că în campionat orice astfel de moment te poate costa puncte importante. Am însă încredere în echipă şi în oamenii cu care lucrez şi cred că împreună putem să facem în aşa fel încât să fim cât mai bine pregătiţi la startul sezonului”.

În turneul de la Râmnicu Vâlcea, bilanţul Coronei a fost de o victorie în faţa campioanei SCM Râmnicu Vâlcea, cu scorul de scor 28-25 (15-14) şi două înfrângeri la limită, 27-26 (18-13) cu SCM Craiova şi 26-25 (12-16) cu HC Zalău. În turneul de la Vâlcea, Sorina Târcă a câştigat titlul de golgheter al competiţiei. Marcatoarele din fiecare meci au fost: cu SCM Craiova – Neagu 6, Tîrcă 6, Ciuciulete 4, Laslo 4, Bucur 2, Bazaliu 2, Chiricuţă 1, Lopătaru 1, Lăcătuş; cu HC Zalău  – Laslo 6, Ciuciulete 6, Tîrcă 4, Neagu 4, Bucur 3, Chiricuţă 2; cu SCM Râmnicu Vâlcea – Tîrcă 12, Chiricuţă 4, Bazaliu 4, Ciuciulete 3, Nolevska 2, Neagu 2, Laslo 1.