Secţia de scrimă a clubului Corona Braşov a adus în acest week-end, primul titlul de campioană naţională la floretă. Enya Male, Darra Cismaş, Denisa Pescăruş şi Alexandra Olaru au terminat Naţionalele de la Bucureşti medaliate cu aur şi doar un punct a lipsit ca şi la individual Corona să aibă un titlu naţional, prin Enya Male. Floretistele antrenate de Matei Piukovici şi Dorin Moraru au câştigat titlul naţional, după ce au învins în finala de la U13, echipa Floreta Timişoara cu scorul de 44-38.

Floreta de la Corona nu se întoarce cu o singură medalie de la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, sportiva Coronei, Enya Male fiind noua vicecampioană la floretă individual, după ce a pierdut la limită titlul naţional cu scorul de 10-9. De asemenea, Darra Cismaş a avut şi ea un parcurs foarte bun în concurs şi se întoarce medaliată cu bronz, în vreme ce Denisa Pescaruş a terminat pe locul 7.

Corona a participat la Naţionalele de floretă cu două echipe. Prima a câştigat titlul de campioană, în vreme ce Corona 2, formată din Sonia Tighinean, Daria Zorilă şi Sonia Lupaşcu s-a clasat pe locul 7 din 12 echipe. La individual, Sonia Lupascu a terminat concurs la 10-11 ani tot pe poziţia 7.

Antrenorii floretistelor campioane, Matei Piukovici şi Dorin Moraru au declarat că şi-au dorit enorm acest titlu naţional, simţind că fetele îl pot cu adevărat obţine. „Este o bucurie imensă. Am visat mereu să învingem Floreta Timişoara pentru că mereu eram acolo, foarte aproape, dar nu reuşeam. Ei bine, anul acesta a fost anul nostru, iar fetele au avut un parcurs excelent. În mod normal, trebuia să avem aurul şi la individual prin Enya, dar aşa a fost să fie. Cu siguranţă însă, de aceste fete se va mai auzi cu rezultate foarte bune. De altfel,  prezentă la Naţionale, fosta mare floretistă a României, Laura Badea Cârlescu, a spus că nu se miră pentru că floreta braşoveană nu se dezminte şi iată, aduce din nou titluri naţionale”, a spus Matei Piukovici. Şi Dorin  Moraru a subliniat concursul foarte bun făcut de sportivele Coronei. „Fetele au fost minunate. A fost o finală incredibilă dar fetele ne-au făcut să fim mândri de ele pentru acel plus de voinţă şi determinare care a făcut diferenţa. Avem sportive extraordinare care vor avea o carieră frumoasă în faţă. Acest titlu trebuie să le motiveze şi să îşi dorească mereu mai mult pentru ele şi pentru Corona Braşov”.

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, omul care a început în 2015 formarea secţiei de scrimă la clubul braşovean a spus că trăieşte o emoţie diferită pentru că, în anul 2015, a fost cel care a început singur selecţia copiilor la scrimă, deci şi a acestor fetiţe care aduc Coronei primul titlu naţional pe echipe. „Mi-am dorit foarte tare ca acest club să aibă şi secţie de scrimă, pentru că este un sport cu mare tradiţie în Braşov. Astfel că, în 2015, odată ce am primit acordul, am început selecţia. Singur am adunat copiii, am cooptat în echipă antrenori şi ne-am apucat de treabă, acolo, în sală. Să văd acum, la nici patru ani de atunci, că aceşti copii aduc titlul de campioană la Corona Braşov, chiar mă emoţionează. Satisfacţia că s-a reuşit ceva important este mare atunci când câştigă orice sportiv din club, însă emoţia este puţin diferită când ştii că ai fost acolo, atunci când cei mici au păşit cu părinţii prima dată în sala de scrimă. Sunt mândru şi am mare încredere că dacă vom găsi înţelepciunea de a ne creştem corect sportivii din club, ei vor aduce titluri naţionale pe care Braşovul le merită cu prisosinţă. Investiţia care se face în întreg Centrul de copii şi juniori al Coronei trebuie să se regăsească şi în rezultate şi eu unul am mare încredere că aşa se va întâmpla”.

Zilele trecute, tot la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, însă la sabie, Corona a mai câştigat o medalie de bronz prin Luca Mărginean la U11. Tot atunci, sabrerii antrenaţi de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc au obşinut următoarele rezultate: U9, loc 10 – Dumitrașcu Daria; U 11, loc   5 –  Manea Noah, Loc 21 – Teanc  Ștefania, Loc 38 – Spiridon     Alexia; U 13, Loc   5 – Butum Adelina, Loc   9 – Moise Tudor, Loc 11 – Cazan  Andrei, Loc 13 – Samoilă Tudor, Loc 16 – Dascălu Teodora, Loc 16 – Dinicu Albert, Loc 17 – Dediu Matei, Loc 46 – Vieru Potecu Cezar, În competiţia pe echipe, Corona 1 a terminat pe locul 6 în vreme ce Corona 2 pe locul 9. La fete, Corona 1 s-a clasat pe locul 9.