Corona a dat startul sâmbătă, la Şcoala gimnazială nr. 19, proiectului „Sportul în şcoli”, un program susţinut de Primăria Braşov şi Consiliul Local Braşov. Elevii din clasele primare s-au distrat timp de două ore alături de antrenorii specializaţi ai clubului Corona Braşov. Evenimentul a fost o reuşită, la finalul lui cei mici manifestându-şi dorinţa de a reveni în sală şi săptămâna viitoare când antrenorii Coronei se vor afla tot la şcoala 19, urmând ca apoi acţiunea să se mute la şcoli din alte cartiere ale Braşovului.

Preşedintele Coronei s-a arătat mulţumit că acest proiect a reuşit să ajungă în şcoli şi că lansarea lui a fost un succes. „Sunt bucuros că în sfârşit ne aflăm în sala de sport, alături de o mulţime de copilaşi veniţi să petreacă două ore alături de noi. Am venit aici doar pentru sport, pentru că dorim ca aceşti micuţi să prind drag de a face sport, să prindă drag de mişcare. Este important ca sportul să facă parte din viaţa noastră de la cele mai fragede vârste. Sportul nu doar că oferă un stil de viaţă sănătos, dar şi educă într-un fel în care alte discipline poate nu reuşesc să o facă. Nu ne dorim ca cei mici să vină şi facă obligatoriu sport de performanţă, ci doar să vadă că există alternativă la petrecerea timpului liber, şi în afara tabletei sau televizorului. Faptul că îi văd acum îmbujoraţi, transpiraţi şi veseli, demonstrează că cei mici sunt interesaţi de activităţi sportive, însă este important ca şi părinţii să îi îndrepte către mişcare”, a punctat Liviu Dragomir.

Prezent la lansarea eveniment, consilierul local Sebastian Rusu, care este şi membru în Consiliul de administraţie al Şcolii gimnaziale nr 19, a felicitat iniţiativa de voluntariat a clubului Corona Braşov. „Vreau să felicit iniţiativa clubului Corona, să îi felicit pentru că reuşesc prin astfel de evenimente să îi aducă pe copii într-un cadru organizat, pentru a face mişcare. Acest voluntariat este unul benefic, este un voluntariat pe care şi Consiliul Local l-a susţinut şi pe care îl încurajăm şi la alte cluburi care vor dori să se alăture unui astfel de proiect”.

Directorul şcolii gimnaziale nr 19, Claudia Savu a spus că susţine la rândul ei mişcarea în rândul copiilor şi că şcoala va avea întotdeauna deschidere către astfel de activităţi. „Susţinem sportul, avem o sală frumoasă şi mă bucur că avem astfel de ocazii pentru a o umple. Sportul înseamnă sănătate, mă bucur că într-o zi de sâmbătă copiii au venit în sala de sport, să deschidă acest proiect minunat, şi anume Sportul în şcoli. Pentru astfel de activităţi vom avea mereu deschidere”.

Antrenorii specializați de la Corona Braşov vor susţine ore gratuite de sport, în fiecare zi de sâmbătă din lună, în baza unui program stabilit de comun acord cu fiecare instituție de învățământ în parte, pentru elevii de la clasa 0 până la clasa a IV-a. Prima şcoală care beneficiază de acest program este şcoala gimnazială nr 19, acolo unde antrenorii Coronei se vor afla şi la finalul săptămânii viitoare între orele 10.30 – 12.30. După aceasta, oficialii Coronei şi-au propus să se îndrepte către şcolile 27, 11 şi 2, urmând ca până la finalul anului şcolar, Corona să ajungă la şcoli din toate cartierele Braşovului. Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința ordinară din 15 noiembrie 2018, proiectul „Sportul în şcoli”, propus de clubul Corona Braşov.