Sportivi de la secţiile de scrimă, handbal şi fotbal, împreună cu antrenorii lor, au fost prezenţi la evenimentul „O viață fără bariere”, organizat de Direcția de Asistență Socială Brașov la Centrul Sportiv Kinesis. Evenimentul aflat a cea de-a opta ediţie este dedicat persoanelor cu dizabilităţi iar obiectivul acestuia este prevenirea excluziunii și marginalizării sociale a persoanelor cu dizabilități aflate în situație de vulnerabilitate.

Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona consideră că este important ca sportivii Coronei să se implice de mici în astfel de cauze. „Este important să fim parte din tot ce înseamnă comunitate a Braşovului, astfel că mergem cu sufletul deschis şi către astfel de acţiuni mai de suflet, dacă putem spune aşa. Ne dorim ca şi sportivii din clubul nostru să conştientizeze că există copii cu dizabilităţi pe care trebuie să îi tratezefiresc şi dacă au ocazia, să îi implice în ceea ce fac. Mulţumim Direcţiei de Asistenţă Socială pentru propunerea de a ne alătura şi cu siguranţă vom fi de fiecare dată acolo unde este nevoie de noi. Antrenorii dar mai ales sportivii prezenţi la eveniment au fost încântaţi şi s-au simţit utili să explici unor alţi copii despre sportul pe care ei îl practică. Acesta este cel mai bun semn că evenimentul a fost o reuşită de ambele părţi pentru că la final, toată lumea a fost cu zâmbetul pe buze”, a spus preşedintele clubului Corona.

Micuţii sportivi ai Coronei au făcut demonstraţii sportive iar apoi i-au implicat pe toţi copiii prezenţi în exerciţii. „Chiar a fost un timp petrecut tare frumos. Le-am explicat fetiţelor înainte de a intra la eveniment despre ce este vorba şi au înţeles foarte bine, iar cea mai bună dovadă a fost interacţiunea pe care au avut-o cu copii prezenţi, cu care au făcut schimb de pase, le-au vorbit desptre cum se joacă handbalul. Acelaşi lucru l-am văzut şi la ceilalţi colegi de la scrimă şi fotbal dar şi la sportivii lor, iar asta ne-a bucurat pe toţi foarte tare”, a spus Anişoara Marcu, antrenoare la secţia de handbal a clubului Corona.

Evenimentul „O viaţă fără bariere” se află la a VIII-a ediție și are drept scop facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități aflate în situație de vulnerabilitate, la activitățile organizate la nivelul comunității locale alături de ceilalți membri, prin favorizarea interacțiunii, a cunoașterii și a schimbului de experiență, dezvoltarea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine, a creativității, cultivarea spiritului de echipă, a curajului, a perseverenței, precum și promovarea mișcării prin sport.