Din dorința de perfecționare, clubul Corona Brașov a reușit să îl aduca la Brașov în aceste zile pe fostul mare fotbalist Marcel Raducanu. Fosta glorie a Stelei conduce un campus pentru peste 100 de micuți fotbaliști ai Coronei, născuți între anii 2004 și 2008. Acțiunea reprezintă un prim pas din cadrul unei colaborări între clubul brașovean și școala de fotbal pe care Răducanu o conduce în orașul german Dortmund. „Secția de fotbal este una mai nouă în cadrul clubului nostru. Încercăm să ne găsim o identitate, un drum pe care să o apuce micuții noștri fotbaliști. Se știe experiența lui Marcel Răducanu în creșterea micilor fotbaliști. Nu trebuie să omitem faptul că vine dintr-o zonă în care fotbalul este la un nivel foarte ridicat și sunt convins că antrenori noștri pot să învețe metode de lucru, iar copiii pot deprinde tainele dezvoltării unui fotbal modern la Corona. Sperăm într-o colaborare de lungă durată. În timp, sperăm să putem da fotbaliști din pepiniera proprie unor echipe de Liga I și de ce nu să înființăm și noi o echipă de seniori, dar toate acestea pe o creștere sănătoasa”, a spus președintele clubului Corona Brașov, Liviu Dragomir.

Marcel Răducanu a declarat într-o conferință de presă că este plăcut impresionat de ce a găsit la Corona Brașov, atât în ceea ce privește sportivii cât și condițiile în care aceștia se pregătesc. „Mă simt foarte bine la Brașov. Am găsit aici condiții foarte bune de antrenament și mulți copii dornici de a învăța. E o plăcere să lucrez cu ei și cu antrenorii lor. Este foarte important și pentru antrenori să învețe tehnici și metode noi de antrenament”, a spus Răducanu.

Antrenorul român care locuiește de aproape 40 de ani în Germania a mai adăugat că este posibil ca în viitor, antrenorii și fotbaliștii brașoveni să îi întoarcă vizita. „Ne gândim să ne viziteze și ei în Germania, să vada cum lucrăm acolo. Sunt deschis la astfel de lucruri și mă bucur să împărtășesc din experiența mea. Vrem să creștem copiii Brașovului, pentru că este păcat de un asemenea oraș să nu aibă fotbal de nivel înalt. Îmi amintesc du drag de ce meciuri aveam parte în tinerețe la Brașov. Îmi doresc să dezvoltăm acest proiect”, a precizat Marcel Raducanu, care este însoțit la Brașov de colaboratorii săi, Constantin Neagu și Ekic Hasan.

Desemnat „Fotbalistul Anului” în 1980 în România, Răducanu a jucat 21 de meciuri pentru echipa națională de fotbal și a evoluat în cariera sa pentru Steaua București, Borussia Dortmund și FC Zurich. De 24 de ani conduce o școală de fotbal în orașul Dortmund, unde este stabilit.

Antrenorul coordonator al secției de fotbal de la Corona, Adrian Szabo, a spus că este extrem de încântat să îl aibă pe Marcel Raducanu la Brașov. „La orice vârsta, noi, antrenorii, avem de învățat. Nu cred că e nevoie să amintesc calitatea de jucător a lui Marcel Raducanu sau cea de manager de club, de școala, iubit și în România și în Germania. Ne bucurăm și este o onoare să-l avem printre noi. Copiii sunt foarte receptivi și dornici de ceva nou, să le fie stimulate imaginația, să le fie acordată încredere și să creadă în șansa lor. E nevoie ca atunci când ajung la seniorat să aiba un bagaj de calitatăți fizice, tehnice, mentale. Ceea ce lucrăm acum diferit față de ceea ce făceam noi este ritmul impus în antrenamente, care dă intensitate, ambiție și pregătire fizică. Dacă noi vom continua pe direcția pe care ne-o lasă Marcel Raducanu și echipa lui, prin acest schimb de experiență, copiii care acum au 9-10 ani, peste o vreme vor fi mult mai puternici”, a spus Adrian Szabo.