În weekend, foarte tinerii hocheiști din țară s-au reunit la Patinoarul Olimpic Brașov, la „Cupa 100 ROMÂNIA”, turneu organizat de Corona Brașov și dedicat categoriilor de vârstă U8 și U10.

La start s-au aliniat echipe provenind de la 30 de cluburi, printre care: Corona Brașov (cu 4 echipe), Steaua București, Olimpia Ploiești, Dunărea Galați, CSȘ Miercurea Ciuc, CSȘ Sfântu Gheorghe, Tigers Brăila, Sasok Sântimbru, KSE Târgu Secuiesc, Dedeman București, Bikak Târgu Secuiesc, Gladiators Galați, Triumf București, Csukak Târgu Mureș, CSȘ Odorheiu Secuiesc.

„Această competiție a fost un bun prilej pentru copii de a socializa, de a prinde gustul victoriei și, încet, încet, să fie îndrumați spre performanță. Este vorba despre o joacă pentru acești copii, dar și de un bun și constructiv start pentru viitor. Clubul Corona a participat cu patru echipe, fiecare având trei linii a câte trei jucători. Fiecare meci a durat 18 minute, cu schimburi de linii la un minut. Poate, peste ani, dintre acești copii se vor alege viitorii hocheiști ai Brașovului. Depinde numai de ei și de cei care îi pregătesc. Ne trebuie răbdare, perseverență, multă muncă”, a declarat antrenorul Marius Trandafir.

Antrenor la Centrul de copii și juniori de la clubul Corona, Mircea Ciobotaru a spus la rândul lui că este încântat că la competiție au participat atât de multe echipe: „Ne bucurăm că au fost prezente un număr mare de cluburi din țară și că am avut parte de două zile pline de meciuri interesante. La aceste categorii de vârstă nu se ține cont de scor pentru clasamente, se joacă doar meciuri amicale”.

Prin „Cupa 100 ROMÂNIA”, clubul Corona Brașov marchează Centenarul Marii Uniri, astfel încât toate competițiile organizate de clubul brașovean până la sfârsitul anului, la diverse sporturi, poartă acest nume.