Schiorii Coronei, Alexandru Barbu și Mihnea Olteanu, au participat zilele trecute la Naționalele Muntenegrului, concurs FIS desfășurat în statiunea Kolasin. Alexandru Barbu a terminat competiția cu patru medalii, una de aur, două de argint și una de bronz, în cele patru probe de slalom, în timp ce în cele două curse de slalom uriaș a reușit să obțină un loc 4. Colegul mai tânar de la Corona Brașov, Mihnea Olteanu, a reușit să termine concursul de slalom, îmbunatățindu-și astfel punctajul pentru acest sezon.

La finalul competitiei, Alexandru Barbu a declarat că mici greșeli l-au costat clasarea pe podium și la slalom uriaș. „Concurența la pozițiile de pe podium a fost destul de mare, fiind prezenți majoritatea sportivilor de elită din Balcani, așa că medaliile obținute nu pot decât să mă mulțumească. Din păcate, vremea nu a ținut prea mult cu noi. În primele zile, concursurile s-au desfășurat pe ploaie, care apoi s-a transformat în zăpadă, depunându-se un strat de aproximativ un metru în patru zile. La «uriaș» am terminat pe patru în prima zi, făcând mici greșeli care m-au costat o poziție pe podium. În a doua cursă, însă, eram bine dupa prima manșă, dar am greșit la un viraj și mi-am pierdut schiul”, a povestit Alexandru, sportivul Coronei.

Alexandru Barbu și Mihnea Olteanu au parte de doua zile de pauză, după care vor participa la o altă competiție FIS, în Bulgaria, cu două curse de slalom și două de slalom uriaș.

Un alt sportiv de la Corona, Ioan Achiriloare, a participat la Campionatele Naționale ale Germaniei, la Garmisch-Partenkirchen, terminând pe locurile 19 și 20 cele două curse de coborâre, respectiv pe 37 în întrecerea de super G. „Sunt mulțumit de cursele de coborâre, am venit la două secunde de omul care a câștigat la Kitzbuhel, Streif. Am concurat cu sportivi ai Germaniei din Cupa Europei, iar unora dintre ei am reușit să le iau un pic fața. La Super G am facut greșeli destul de mari, nu pot fi mulțumit. Per total, însă, a fost o competiție reușită și cred ca voi colabora cu echipa Germaniei și în sezonul următor”, a spus Ioan Achiriloaie.

De asemenea, tânarul schior al Coronei, Hunor Szoke, s-a aflat în aceste zile la startul probelor de slalom și slalom uriaș pentru cadeți, în cadrul Pinocchio, concurs găzduit de stațiunea italiană Abetone. Sportivul brașovean a terminat pe locul 52 la slalom uriaș, în timp ce la slalom a abandonat în cea de-a doua manșă, după o poziție 31 reușită în prima manșă.